אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

7,267
צפיות

מאפי גבינה קטנים, מהירים ומטריפים

המתכון של
מאפי גבינה קטנים, מהירים ומטריפים

מתכון של אימי המושלמת, נטרפים בדקות, טעימים בטירוף

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 100 גר' חמאה מומסת או חצי כוס שמן
  • 1 גביע גבינה לבנה 250 גר' (אפשר גם 5% שומן)
  • 50 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גר' גבינת קשקבל מגורדת / צפתית / בולגרית מפוררת
  • 1 ביצה שלמה
  • כפית מלח
  • ביצה טרופה ושומשום לציפוי
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל- 180 מעלות.


  • 2

    בקערה להניח את כל המרכיבים חוץ מהביצה הטרופה והשומשום.


  • 3

    ללוש היטב כ- 5 דק' עד קבלת כדור בצק..


  • 4

    לקמח מעט משטח עבורה. לחלק את הכדור לשניים בשביל הנוחות..


  • 5

    לרדד עם מערוך את חצי הכדור לצורת עיגול. .


  • 6

    עם גלגלת או סכין לחתוך למשולשים (כמו פיצה). להתחיל לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר..


  • 7

    להניח בתבנית עם ניר אפיה. למרוח ביצה טרופה ולזרות שומשום..


  • 8

    להכניס לאפייה 10 דק' בחום 180, אח''כ להוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה או עד שיזהיב..


  • 9

    ניתן להקפיא ולחמם כנדרש..


1

לחמם תנור ל- 180 מעלות.


2

בקערה להניח את כל המרכיבים חוץ מהביצה הטרופה והשומשום.


3

ללוש היטב כ- 5 דק' עד קבלת כדור בצק..


4

לקמח מעט משטח עבורה. לחלק את הכדור לשניים בשביל הנוחות..


5

לרדד עם מערוך את חצי הכדור לצורת עיגול. .


6

עם גלגלת או סכין לחתוך למשולשים (כמו פיצה). להתחיל לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר..


7

להניח בתבנית עם ניר אפיה. למרוח ביצה טרופה ולזרות שומשום..


8

להכניס לאפייה 10 דק' בחום 180, אח''כ להוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה או עד שיזהיב..


9

ניתן להקפיא ולחמם כנדרש..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים