ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
-
2. 7 כפות סוכר (אפשר פחות,אצלי אוהבים את הגחנון מתקתק)
-
-
-
-
6. 21/4 - 21/2 כוסות מים (להוסיף 2 כוסות ואשר בהדרגה הבצק רך מאוד ולא דביק)
-
7. 11/4 מרגרינה למריחה בטמפרטורת החדר.
אופן ההכנה
-
1
1.ללוש את חומרי הבצק..
-
2
2. לחלק את הבצק ל 14-15 כדורים..
-
3
3. למרוח כל כדור בשמן ולתת מנוחה לפחות שעה (הבצק יפתח יותר בקלות).
-
4
4.לשמן משטח עבודה,לפתוח כל כדור לעלה דק מאוד,ניתן לרדד במערוך.
-
5
5. למרוח מרגרינה ,מקפלים מצד אחד פנימה ושוב מורחים מעט מרגרינה מקפלת מהצד השני על הראשון.
-
6
מורחים מעט מרגרינה ומגלגלים לרולדה,כאשר כל הזמן מותחים אליך ומגלגלים..
-
7
6. מורחים סיר ג'חנון במרגרינה מניחים את הגחנון שתי וערב בכל קומה מעט מרגרינה שלא ידבקו..
-
8
7. אופים כל הלילה בתנור על 100 מעלות (לפעמים צריך 120 מעלות כל אחד ולתנור שלה).
-
9
ומתהנגים עם ביצים קשות שהיו כל הלילה בתנור ,וסלסה עגבניות עם סחוג. בהצלחה..
1
1.ללוש את חומרי הבצק..
2
2. לחלק את הבצק ל 14-15 כדורים..
3
3. למרוח כל כדור בשמן ולתת מנוחה לפחות שעה (הבצק יפתח יותר בקלות).
4
4.לשמן משטח עבודה,לפתוח כל כדור לעלה דק מאוד,ניתן לרדד במערוך.
5
5. למרוח מרגרינה ,מקפלים מצד אחד פנימה ושוב מורחים מעט מרגרינה מקפלת מהצד השני על הראשון.
6
מורחים מעט מרגרינה ומגלגלים לרולדה,כאשר כל הזמן מותחים אליך ומגלגלים..
7
6. מורחים סיר ג'חנון במרגרינה מניחים את הגחנון שתי וערב בכל קומה מעט מרגרינה שלא ידבקו..
8
7. אופים כל הלילה בתנור על 100 מעלות (לפעמים צריך 120 מעלות כל אחד ולתנור שלה).
9
ומתהנגים עם ביצים קשות שהיו כל הלילה בתנור ,וסלסה עגבניות עם סחוג. בהצלחה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים