מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר
- קטגוריהדגים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לכדורי הדג
-
1 ק”ג דג נסיכת הנילוס מופשר טוב (פילה) – טחון בינוני-דק
-
(אפשר במטחנה/מעבד מזון/לקצוץ עם סכין) – רק לבדוק שאין קוצים/עצמות
-
4 כפות פירורי לחם או 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט ללא הקרום
-
-
חצי כוס עלי נענע קצוצים דק דק
-
כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
-
-
-
-
-
-
-
לרוטב/מרק
-
1 בצל יבש גדול קצוץ בינוני
-
1 קופסא עגבניות מרוסוקות (קופסא קטנה 400 מ”ל)
-
2 כפות גדולות של רסק עגבניות
-
-
מלח ופפריקה מתוקה לפי הטעם
-
-
אופן ההכנה
-
1
לכדורי הדג:.
-
2
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הכדורים, מערבבים טוב לעיסה אחידה..
-
3
יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 5-6 ס”מ (פינג-פונג) ומניחים בצד על צלחת..
-
4
הכנת הרוטב/מרק:.
-
5
בסיר בינוני מאדים את הבצל עם 2 כפות השמן עד לשקיפות..
-
6
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וכל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב..
-
7
על אש בינונית נותנים רתיחה. וברגע זה מכניסים בזהירות את כדורי הדג..
-
8
מנמיכים את האש לבין קטנה לבינונית, ומנערים בזהירות את הסיר.
-
9
כדי שכל הכדורים יקבלו את המקום שלהם..
-
10
מכסים את הסיר עם מכסה חצי פתוח עד שהרוטב מסמיך קלות..
-
11
סוגרים ונותנים מנוחה..
-
12
עכשיו אפשר להנות מכדורי דג ורוטב וטעים וגם ממרק ארומטי מחמיא..
1
לכדורי הדג:.
2
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הכדורים, מערבבים טוב לעיסה אחידה..
3
יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 5-6 ס”מ (פינג-פונג) ומניחים בצד על צלחת..
4
הכנת הרוטב/מרק:.
5
בסיר בינוני מאדים את הבצל עם 2 כפות השמן עד לשקיפות..
6
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וכל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב..
7
על אש בינונית נותנים רתיחה. וברגע זה מכניסים בזהירות את כדורי הדג..
8
מנמיכים את האש לבין קטנה לבינונית, ומנערים בזהירות את הסיר.
9
כדי שכל הכדורים יקבלו את המקום שלהם..
10
מכסים את הסיר עם מכסה חצי פתוח עד שהרוטב מסמיך קלות..
11
סוגרים ונותנים מנוחה..
12
עכשיו אפשר להנות מכדורי דג ורוטב וטעים וגם ממרק ארומטי מחמיא..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים