אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר

2,046
צפיות

שוקיי עוף עסיסיים ומתובלים בתנור עם תוספת אורז צהוב רך ומפנק

המתכון של
שוקיי עוף עסיסיים ומתובלים בתנור  עם תוספת אורז צהוב רך ומפנק

מנה מקסימה, מלאת טעם, בריאה ומקלה מאוד להכנה, שוקיים יוצאות עסיסיות וטעימות. והאורז צהוב רך ומפנק.

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לאורז
  • 1 כוס אורז בסמתי
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/3 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • לשוקי העוף בתנור
  • 1 קילו שוקיים של עוף
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף טריאקי
  • תרסיס שמן
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-190 מעלות.


  • 2

    בסיר מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן, עד לשקיפות..


  • 3

    מוסיפים את השוקיים ומערבבים כל הזמן..


  • 4

    מוסיפים את שאר המרכיבים של העוף..


  • 5

    מערבבים ונותנים אידוי ל- 5-6 דקות..


  • 6

    מכבים את האש ומעבירים את הכל לתבנית תנור..


  • 7

    מכסים בנייר כסף ואופים למשך שעה..


  • 8

    מכבים ונותנים שיתקרר..


  • 9

    מכינים את האורז:.


  • 10

    בסיר אחר על אש בינונית מרססים קלות עם תרסיס השמן את התחתית..


  • 11

    שמים את האורז ונותנים לאורז שיספוג מעט השמן..


  • 12

    מוסיפים את המים, מערבבים, ומתבלים..


  • 13

    נותנים לאורז לרתוח עם מכסה חצי סגור..


  • 14

    מנמיכים את האש מכסים לגמרי את הסיר המכסה. נותנים לאורז לבעבע (מעין בועיות ונוצר חורים)..


  • 15

    סוגרים את הגז, מרימים את המכסה ועם מגבת נקייה עוטפים את הסיר וסוגרים את המכסה..


  • 16

    אחרי שהאורז התקרר כשעה, לוקחים מזלג ומתחילים להפוך/לאוורר את האורז בזהירות..


  • 17

    15. מגישים את האורז והשוקיים ביחד..


1

מחממים תנור ל-190 מעלות.


2

בסיר מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן, עד לשקיפות..


3

מוסיפים את השוקיים ומערבבים כל הזמן..


4

מוסיפים את שאר המרכיבים של העוף..


5

מערבבים ונותנים אידוי ל- 5-6 דקות..


6

מכבים את האש ומעבירים את הכל לתבנית תנור..


7

מכסים בנייר כסף ואופים למשך שעה..


8

מכבים ונותנים שיתקרר..


9

מכינים את האורז:.


10

בסיר אחר על אש בינונית מרססים קלות עם תרסיס השמן את התחתית..


11

שמים את האורז ונותנים לאורז שיספוג מעט השמן..


12

מוסיפים את המים, מערבבים, ומתבלים..


13

נותנים לאורז לרתוח עם מכסה חצי סגור..


14

מנמיכים את האש מכסים לגמרי את הסיר המכסה. נותנים לאורז לבעבע (מעין בועיות ונוצר חורים)..


15

סוגרים את הגז, מרימים את המכסה ועם מגבת נקייה עוטפים את הסיר וסוגרים את המכסה..


16

אחרי שהאורז התקרר כשעה, לוקחים מזלג ומתחילים להפוך/לאוורר את האורז בזהירות..


17

15. מגישים את האורז והשוקיים ביחד..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים