תקציר המתכון: מנה מקסימה, מלאת טעם, בריאה ומקלה מאוד להכנה, שוקיים יוצאות עסיסיות וטעימות. והאורז צהוב רך ומפנק.
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
מחממים תנור ל-190 מעלות
בסיר מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן, עד לשקיפות.
מוסיפים את השוקיים ומערבבים כל הזמן.
מוסיפים את שאר המרכיבים של העוף.
מערבבים ונותנים אידוי ל- 5-6 דקות.
מכבים את האש ומעבירים את הכל לתבנית תנור.
מכסים בנייר כסף ואופים למשך שעה.
מכבים ונותנים שיתקרר.
מכינים את האורז:
בסיר אחר על אש בינונית מרססים קלות עם תרסיס השמן את התחתית.
שמים את האורז ונותנים לאורז שיספוג מעט השמן.
מוסיפים את המים, מערבבים, ומתבלים.
נותנים לאורז לרתוח עם מכסה חצי סגור.
מנמיכים את האש מכסים לגמרי את הסיר המכסה. נותנים לאורז לבעבע (מעין בועיות ונוצר חורים).
סוגרים את הגז, מרימים את המכסה ועם מגבת נקייה עוטפים את הסיר וסוגרים את המכסה.
אחרי שהאורז התקרר כשעה, לוקחים מזלג ומתחילים להפוך/לאוורר את האורז בזהירות.
15. מגישים את האורז והשוקיים ביחד.