אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,627
צפיות

רולדת שמרים חלבה ושוקולד

המתכון של
רולדת שמרים חלבה ושוקולד

בצק שמרים שאימי ז"ל הייתה מכינה. הבצק קל להכנה אפשר למלא בו כל מילוי שרוצים ויוצא טעים מאד.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס חד פעמי חם שמן
  • מלימון אחד קליפת לימון מגורדת
  • שקית סוכר וניל
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • בערך 2 כוסות מים פושרים
  • כוס טחינה גולמית
  • חצי כוס דבש
  • רכיבים לסירופ
  • 1/2 כוס סוכר
  • כוס מים
  • 2 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה מנפים את הקמח צרים גומה ומוסיפים לתוכו את המלח ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קליפת לימון מגוררת, ביצים, שמרים ושמן מערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך ואחיד, אם הבצק מעט דביק זה בסדר. אם צריך מוסיפים עוד מים. (אני משתמשת בכוס חד פעמי חם למים ולשמן). מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח..


  • 2

    מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. בקערה שמים את הטחינה והדבש ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה. במשטח מקומח מרדדים את כדור הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את מלית הדבש והטחינה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. אפשר גם למלא עם ממרח שוקולוד או למרוח ריבה ועליה למרוח את הקקאו. כך עושים עם כל הכדורים ונותנים להתפחה עד שמכפיל את נפחו. מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הורדים ומקררים. מברישים את העוגה החמה בנדיבות בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים..


1

בקערה מנפים את הקמח צרים גומה ומוסיפים לתוכו את המלח ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קליפת לימון מגוררת, ביצים, שמרים ושמן מערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך ואחיד, אם הבצק מעט דביק זה בסדר. אם צריך מוסיפים עוד מים. (אני משתמשת בכוס חד פעמי חם למים ולשמן). מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח..


2

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. בקערה שמים את הטחינה והדבש ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה. במשטח מקומח מרדדים את כדור הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את מלית הדבש והטחינה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. אפשר גם למלא עם ממרח שוקולוד או למרוח ריבה ועליה למרוח את הקקאו. כך עושים עם כל הכדורים ונותנים להתפחה עד שמכפיל את נפחו. מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הורדים ומקררים. מברישים את העוגה החמה בנדיבות בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים