לןגן

רולדת שמרים חלבה ושוקולד

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 20/05/2016 | 17:07
רולדת שמרים חלבה ושוקולד

תקציר המתכון: בצק שמרים שאימי ז"ל הייתה מכינה. הבצק קל להכנה אפשר למלא בו כל מילוי שרוצים ויוצא טעים מאד.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים את הקמח צרים גומה ומוסיפים לתוכו את המלח ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קליפת לימון מגוררת, ביצים, שמרים ושמן מערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך ואחיד, אם הבצק מעט דביק זה בסדר. אם צריך מוסיפים עוד מים. (אני משתמשת בכוס חד פעמי חם למים ולשמן). מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

  2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. בקערה שמים את הטחינה והדבש ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה. במשטח מקומח מרדדים את כדור הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את מלית הדבש והטחינה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. אפשר גם למלא עם ממרח שוקולוד או למרוח ריבה ועליה למרוח את הקקאו. כך עושים עם כל הכדורים ונותנים להתפחה עד שמכפיל את נפחו. מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הורדים ומקררים. מברישים את העוגה החמה בנדיבות בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.