אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,243
צפיות

עוגת גבינה ותותים בזיגוג מבריק

המתכון של
עוגת גבינה ותותים בזיגוג מבריק

עוגת גבינה מדהימה בשילוב תותים בזיגוג מתקתק ומבריק... פשוט יאמי.

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה30 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבסיס
  • 300 גרם פתי בר
  • 150 גרם חמאה
  • לעוגה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 1 וחצי כפות תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 20 גרם ג'לטין
  • 1 וחצי כפות מיץ לימון טבעי סחוט
  • 1 וחצי כפות קליפת לימון מגורדת
  • 1 קופסא יוגורט
  • לציפוי
  • 1 קילוגרם תותים
  • לזיגוג
  • 1 כף ריבת משמש
  • 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב את הפתי בר הטחון דק עם החמאה המומסת ולשטח בתבנית עגולה..


  • 2

    להמיס את הג'לטין במים הרותחים עד שלא יישארו גושים ולהניח לו להצטנן מעט..


  • 3

    בקערה גדולה לערבב את הגבינה עם מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל וסוכר עד שכל הסוכר יימס..


  • 4

    להוסיף לגלטין את היוגורט לערבב היטב עד שתיווצר תערובת חלקה ולהוסיף את התערובת לתערובת הגבינה.


  • 5

    להקציף 2 שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד שהכל יתערב..


  • 6

    לשפוך את התערובת על הפתי בר ולהכניס למקפיא למשך שעתיים או לילה במקרר..


  • 7

    לאחר שהעוגה התייצבה במקפיא אפשר להתחיל ולצפות אותה בתותים לחתוך כל תות ל – 4 פרוסות דקות. לסדר את פרוסות התותים על העוגה (ראה תמונה) עד לציפוי מלא..


  • 8

    בכוס להמיס את ריבת התות או ריבת המשמש עם 2 כפות מים רותחים ובעזרת מברשת למרוח את התותים, הדבר ייצור זיגוג מבריק על התותים..


1

לערבב את הפתי בר הטחון דק עם החמאה המומסת ולשטח בתבנית עגולה..


2

להמיס את הג'לטין במים הרותחים עד שלא יישארו גושים ולהניח לו להצטנן מעט..


3

בקערה גדולה לערבב את הגבינה עם מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל וסוכר עד שכל הסוכר יימס..


4

להוסיף לגלטין את היוגורט לערבב היטב עד שתיווצר תערובת חלקה ולהוסיף את התערובת לתערובת הגבינה.


5

להקציף 2 שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד שהכל יתערב..


6

לשפוך את התערובת על הפתי בר ולהכניס למקפיא למשך שעתיים או לילה במקרר..


7

לאחר שהעוגה התייצבה במקפיא אפשר להתחיל ולצפות אותה בתותים לחתוך כל תות ל – 4 פרוסות דקות. לסדר את פרוסות התותים על העוגה (ראה תמונה) עד לציפוי מלא..


8

בכוס להמיס את ריבת התות או ריבת המשמש עם 2 כפות מים רותחים ובעזרת מברשת למרוח את התותים, הדבר ייצור זיגוג מבריק על התותים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים