1 תפוז גדול שלם שטוף כן כן עם הקליפה חתוך לרבעים או שמיניות נקי מחרצנים.
1 ורבע כוסות סוכר (250 גרם).
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
1 כפית תמצית וניל.
3 ביצים גודל L.
1/2 כוס שמן (120 מ"ל).
1/2 כוס מיץ תפוזים או 1/2 כוס מים (120 מ"ל).
2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם).
או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח לבן מנופה (280 גרם) + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
לעוגה ללא גלוטן,
יש להשתמש בקמח תופח ללא גלוטן מנופה או אפשר בקמח כרגיל רב תכליתי ללא גלוטן + אבקת אפייה
לפיזור מעל העוגה רק עם רוצים אבקת סוכר בנדיבות.
אופן ההכנה
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות מצב סטטי קו עליון קו תחתון (לא טורבו)..
2
מכניסים את כל מרכיבי העוגה לכוס הבלנדר מלבד הקמח ואבקת האפייה ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה .
3
מעבירים את הבלילה מהבלנדר לקערה גדולה, מוסיפים את הקמח התופח או הקמח + אבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה וחלקה .
4
משמנים תבנית היטב היטב, יוצקים פנימה את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .
5
מקררים היטב ורק אם רוצים מפזרים בנדיבות אבקת סוכר של ומגישים .
6
טיפ ... אין לכם בלנדר? הכל יכול לעבוד עם מוט בלנדר, רק שימו לב שהכל מרוסק היטב.
7
בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות מצב סטטי קו עליון קו תחתון (לא טורבו)..
2
מכניסים את כל מרכיבי העוגה לכוס הבלנדר מלבד הקמח ואבקת האפייה ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה .
3
מעבירים את הבלילה מהבלנדר לקערה גדולה, מוסיפים את הקמח התופח או הקמח + אבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה וחלקה .
4
משמנים תבנית היטב היטב, יוצקים פנימה את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .
5
מקררים היטב ורק אם רוצים מפזרים בנדיבות אבקת סוכר של ומגישים .
6
טיפ ... אין לכם בלנדר? הכל יכול לעבוד עם מוט בלנדר, רק שימו לב שהכל מרוסק היטב.