אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,670
צפיות

עוגת גבינה נוסטלגית בטעם של פעם

המתכון של
עוגת גבינה נוסטלגית בטעם של פעם

קרדיט למתכון של אריאלה גולדמן וקרין גורן

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לתבנית בגודל 33X27
  • לעוגה
  • 250 גר' גבינה לבנה 5%
  • 500 גר' גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מל)
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • חצי חבילה פודינג וניל (40 גר')
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • מעט קליפת לימון או מעט מיץ לימון
  • לציפוי
  • 2 מיכלים קצפת להקצפה 38% (500גר')
  • 1/2 כוס אינסטנט וניל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 50 גר' שוקולד מריר לגירוד על העוגה (עם קולפן)
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-160 מעלות, חום נמוך - תוכנית אפייה רגילה.


  • 2

    בתחתית התנור שמים תבנית עמוקה עם מים רותחים (קומקום מלא).


  • 3

    במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 6 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר.


  • 4

    בינתיים בקערה גדולה טורפים יחד לתערובת אחידה 6 חלמונים, סוכר, גבינות, ושאר מרכיבי העוגה.


  • 5

    מקפלים בעדינות את הקצף לתוך הקערה עם הגבינות עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.


  • 6

    משטחים את התערובת בתבנית משומנת היטב בתחתית ובדפנות.


  • 7

    אופים בין 50 ל-60 דקות ב-160 מעלות, אפייה רגילה (לא טורבו).


  • 8

    כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומצננים אותה בטמפ' החדר. במהלך הקירור נפח העוגה ירד.


  • 9

    מקציפים את מצרכי הציפוי ומורחים על העוגה כשהעוגה התקררה. מעטרים את העוגה עם שוקולד מגורד בקולפן.


  • 10

    מעבירים את העוגה ללילה במקרר.


1

מחממים תנור ל-160 מעלות, חום נמוך - תוכנית אפייה רגילה.


2

בתחתית התנור שמים תבנית עמוקה עם מים רותחים (קומקום מלא).


3

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 6 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר.


4

בינתיים בקערה גדולה טורפים יחד לתערובת אחידה 6 חלמונים, סוכר, גבינות, ושאר מרכיבי העוגה.


5

מקפלים בעדינות את הקצף לתוך הקערה עם הגבינות עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.


6

משטחים את התערובת בתבנית משומנת היטב בתחתית ובדפנות.


7

אופים בין 50 ל-60 דקות ב-160 מעלות, אפייה רגילה (לא טורבו).


8

כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומצננים אותה בטמפ' החדר. במהלך הקירור נפח העוגה ירד.


9

מקציפים את מצרכי הציפוי ומורחים על העוגה כשהעוגה התקררה. מעטרים את העוגה עם שוקולד מגורד בקולפן.


10

מעבירים את העוגה ללילה במקרר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים