אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

6,625
צפיות

עוגת אגוזים בחושה לפסח

המתכון של
עוגת אגוזים בחושה לפסח

אין מילים לתאר את הקריספיות מלמעלה והרכות שבפנים. אחת הטעימות!

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לעוגה
  • 100 גר' חמאה מומסת (ניתן מחמאה לפרווה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל (10 גר')
  • כפית תמצית וניל נוזלית או חצי כפית מחית וניל
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס רסק תפוחי עץ
  • חצי כפית מלח
  • 1 כוס קמח תופח לפסח (או קמח תופח רגיל) או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • רבע כוס שמן
  • לקראנץ'
  • 50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כוס קמח תופח לפסח או קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה
  • חצי כוס אגוזים טחונים או פקאן טחון או בוטנים טחונים
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • 1 כפית תבלין קינמון
  • להגשה
  • אבקת סוכר או סירופ מייפל
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל- 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


  • 2

    בקערה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הסוכר לעיסה אחידה..


  • 3

    להוסיף את שאר מרכיבי העוגה ולטרוף לעיסה אחידה וסמיכה..


  • 4

    בקערה נפרדת להכניס את כל מרכיבי הקראנץ'..


  • 5

    לערבב עם קצות האצבעות לתערובת פירורית..


  • 6

    בתבנית קוטר 24 לצקת חצי מכמות העיסה, עליה להניח חצי מכמות הקראנץ'..


  • 7

    למזוג את יתרת העיסה ולמעלה את יתרת הקראנץ'..


  • 8

    לאפות כ- 45 דקות, לנעוץ קיסם ושיצא יבש..


  • 9

    להוציא את העוגה. ניתן לחורר עם קיסם ולמזוג סירופ מייפל מעליה..


  • 10

    ניתן רק לצנן ולפזר אבקת סוכר..


1

לחמם תנור ל- 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


2

בקערה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הסוכר לעיסה אחידה..


3

להוסיף את שאר מרכיבי העוגה ולטרוף לעיסה אחידה וסמיכה..


4

בקערה נפרדת להכניס את כל מרכיבי הקראנץ'..


5

לערבב עם קצות האצבעות לתערובת פירורית..


6

בתבנית קוטר 24 לצקת חצי מכמות העיסה, עליה להניח חצי מכמות הקראנץ'..


7

למזוג את יתרת העיסה ולמעלה את יתרת הקראנץ'..


8

לאפות כ- 45 דקות, לנעוץ קיסם ושיצא יבש..


9

להוציא את העוגה. ניתן לחורר עם קיסם ולמזוג סירופ מייפל מעליה..


10

ניתן רק לצנן ולפזר אבקת סוכר..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים