30 מ”ל (2 כפות) ליקר פרנג'ליקו (אפשר להמיר בברנדי או ברום או בכל ליקר אגוזים)
לציפוי ועיטור
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
כ-1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס.
אופן ההכנה
0
מכינים את הקלתית
1
מערבבים ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת לחה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות בעזרת גב כף או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא.
מכינים את מלית הפיסטוק
2
בינתיים, שמים פיסטוקים, סוכר ומלח במעבד מזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים שמן וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.
מכינים את מלית השוקולד
3
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים כ–10 דקות. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים מייד והיטב, כדי שהביצה לא תיקרש. מוסיפים ליקר ומערבבים עד להטמעה.
מרכיבים את הטארט ואופים
4
מחממים תנור ל-175 מעלות.
5
מורחים את מלית הפיסטוק על הקלתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס או גב כף. יוצקים את מלית השוקולד ומיישרים בעזרת מרית.
6
אופים 20-15 דקות עד שחלקה העליון של המלית מתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מקררים 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה מצפים ומעטרים
7
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט ויוצקים על הטארט. מיישרים את הציפוי בעזרת מרית ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. משהים 10 דקות להתייצבות ומגישים. הטארט נשמר כיומיים-שלושה בקירור..
0
מכינים את הקלתית
1
מערבבים ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת לחה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות בעזרת גב כף או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא.
מכינים את מלית הפיסטוק
2
בינתיים, שמים פיסטוקים, סוכר ומלח במעבד מזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים שמן וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.
מכינים את מלית השוקולד
3
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים כ–10 דקות. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים מייד והיטב, כדי שהביצה לא תיקרש. מוסיפים ליקר ומערבבים עד להטמעה.
מרכיבים את הטארט ואופים
4
מחממים תנור ל-175 מעלות.
5
מורחים את מלית הפיסטוק על הקלתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס או גב כף. יוצקים את מלית השוקולד ומיישרים בעזרת מרית.
6
אופים 20-15 דקות עד שחלקה העליון של המלית מתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מקררים 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה מצפים ומעטרים
7
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט ויוצקים על הטארט. מיישרים את הציפוי בעזרת מרית ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. משהים 10 דקות להתייצבות ומגישים. הטארט נשמר כיומיים-שלושה בקירור..