אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

9,980
צפיות

עוגת שמרים במילוי שוקולד (ללא מרגרינה)

המתכון של
עוגת שמרים במילוי שוקולד (ללא מרגרינה)

מתכון בלי מרגרינה, עם מילוי שוקולד הכי טעים שייש 😋

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק: (כמות - 3 תבניות אינגליש קייק)
  • 3 + 3/4 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 ביצים שלמות
  • חצי כוס שמן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • מעט גרידת לימון
  • למילוי
  • 3/4 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 3/4 כוס מיים רותחים
  • 1/2 כוס שמן
  • 5 כפות קקאו
  • כף אבקת נס קפה
  • 2 כפות אבקת שוקולית
  • קורט קינמון
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות (ממומלץ מאד, מוסיף כמו הפתעות קטנות בביס).
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים שמרים, סוכר ומים, ממתינים 3 דקות שהשמרים יתססו מעט (פטנט שמזרז התפחה)..


  • 2

    מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהקמח והמלח..


  • 3

    לבסוף מוסיפים את הקמח, יוצרים גומה ומבליעים בו את המלח..


  • 4

    לשים את הבצק עד לבצק חלק, יוצרים כדור, משמנים מלמעלה, עוטפים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


  • 5

    אופן הכנת המילוי: מערבבים את כל המצרכים בקערה (פרט לשוקולד הקצוץ, אותו מפזרים לאחר מריחת המילוי על הבצק) וממתינים כמה דקות עד שהבלילה תצטנן מעט ותתגבש ויתקבל מרקם למריחה..


  • 6

    ממלאים ואופים:.


  • 7

    מחלקים את הבצק ל3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים את המילוי שוקולד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ומגלגלים. .


  • 8

    את הגליל חוצים ל-2 ברוחב בעזרת סכין חדה..


  • 9

    וקולעים כמו חבל בינהם כך שנוצרת צורה יפה..


  • 10

    אפשר לעשות איזה צורות שרגילים ואוהבים....


  • 11

    מעבירים לתבנית מאורכת ומתפיחים שוב כ-30 דקות..


  • 12

    מורחים מהחלבון שנותר מהמתכון ומפזרים שומשום (לבחירה)..


  • 13

    אופים בחום 180° עד שמשחים יפה והעוגה אפויה גם מלמטה..


1

בקערה שמים שמרים, סוכר ומים, ממתינים 3 דקות שהשמרים יתססו מעט (פטנט שמזרז התפחה)..


2

מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהקמח והמלח..


3

לבסוף מוסיפים את הקמח, יוצרים גומה ומבליעים בו את המלח..


4

לשים את הבצק עד לבצק חלק, יוצרים כדור, משמנים מלמעלה, עוטפים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


5

אופן הכנת המילוי: מערבבים את כל המצרכים בקערה (פרט לשוקולד הקצוץ, אותו מפזרים לאחר מריחת המילוי על הבצק) וממתינים כמה דקות עד שהבלילה תצטנן מעט ותתגבש ויתקבל מרקם למריחה..


6

ממלאים ואופים:.


7

מחלקים את הבצק ל3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים את המילוי שוקולד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ומגלגלים. .


8

את הגליל חוצים ל-2 ברוחב בעזרת סכין חדה..


9

וקולעים כמו חבל בינהם כך שנוצרת צורה יפה..


10

אפשר לעשות איזה צורות שרגילים ואוהבים....


11

מעבירים לתבנית מאורכת ומתפיחים שוב כ-30 דקות..


12

מורחים מהחלבון שנותר מהמתכון ומפזרים שומשום (לבחירה)..


13

אופים בחום 180° עד שמשחים יפה והעוגה אפויה גם מלמטה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים