אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,713
צפיות

עוגת מרנג

המתכון של
עוגת מרנג

עוגה ממש טעימה ושווה לפי מתכון של חנה שאולוב

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • המצרכים הבצק
  • 100 גרם חמאה/מרגרינה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • המצרכים למרנג
  • 4 חלבונים (לבן)
  • 1/3 1 כוס סוכר
  • המצרכים לציפוי הקישוט
  • 25 גרם שוקולד מריר
  • המצרכים לקרם
  • 1 קופסת שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת המרנג:.


  • 2

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.


  • 3

    גוזרים עיגול של נייר אפיה ושמים בתבנית העגולה ושמים את הקצף ומסדרים אותו יפה או שמציירים עיגול של העוגה על נייר אפיה ומזלפים נשיקות .


  • 4

    אופים בחום של 100-125 מעלות כשעתיים עד שהמרנג יבש .


  • 5

    מוציאים את המרנג מהתבנית והופכים אותו על מגבת או בגרסת הזילוף, משאירים על נייר האפיה עד לשימוש בו.


  • 6

    הכנת הבצק:.


  • 7

    מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים יחדיו ומניחים בתבנית ואופים בחום של 200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.


  • 8

    הכנת הקצפת:.


  • 9

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עם לקרם יציב.


  • 10

    הרכבת העוגה וקישוט השוקולד:.


  • 11

    ממתינים שהבצק יתקרר, שופכים עליו את הקצפת ומניחים בזהירות את המרנג.


  • 12

    ממיסים את השוקולד ועם כפית מפזרים על העוגה.


  • 13

    בתאבון.


1

הכנת המרנג:.


2

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.


3

גוזרים עיגול של נייר אפיה ושמים בתבנית העגולה ושמים את הקצף ומסדרים אותו יפה או שמציירים עיגול של העוגה על נייר אפיה ומזלפים נשיקות .


4

אופים בחום של 100-125 מעלות כשעתיים עד שהמרנג יבש .


5

מוציאים את המרנג מהתבנית והופכים אותו על מגבת או בגרסת הזילוף, משאירים על נייר האפיה עד לשימוש בו.


6

הכנת הבצק:.


7

מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים יחדיו ומניחים בתבנית ואופים בחום של 200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.


8

הכנת הקצפת:.


9

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עם לקרם יציב.


10

הרכבת העוגה וקישוט השוקולד:.


11

ממתינים שהבצק יתקרר, שופכים עליו את הקצפת ומניחים בזהירות את המרנג.


12

ממיסים את השוקולד ועם כפית מפזרים על העוגה.


13

בתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים