לןגן

עוגת מרנג

מאת: זהר מנדל, פורסם: 18/04/2020 | 21:34
עוגת מרנג

תקציר המתכון: עוגה ממש טעימה ושווה לפי מתכון של חנה שאולוב

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

המצרכים הבצק

המצרכים למרנג

המצרכים לציפוי הקישוט

המצרכים לקרם

אופן הכנה

  1. הכנת המרנג:

  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב

  3. גוזרים עיגול של נייר אפיה ושמים בתבנית העגולה ושמים את הקצף ומסדרים אותו יפה או שמציירים עיגול של העוגה על נייר אפיה ומזלפים נשיקות

  4. אופים בחום של 100-125 מעלות כשעתיים עד שהמרנג יבש

  5. מוציאים את המרנג מהתבנית והופכים אותו על מגבת או בגרסת הזילוף, משאירים על נייר האפיה עד לשימוש בו

  6. הכנת הבצק:

  7. מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים יחדיו ומניחים בתבנית ואופים בחום של 200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבצק מזהיב

  8. הכנת הקצפת:

  9. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עם לקרם יציב

  10. הרכבת העוגה וקישוט השוקולד:

  11. ממתינים שהבצק יתקרר, שופכים עליו את הקצפת ומניחים בזהירות את המרנג

  12. ממיסים את השוקולד ועם כפית מפזרים על העוגה

  13. בתאבון