פורסים את תות השדה ומייבשים במתקן לייבוש כלים כדי שלא יפרישו נוזלים על העוגה.
2
קלתית : במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר, מוסיפים את החלמון והמים ורבע מכמות הקמח. מערבלים מספר שניות במהירות בינונית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה. מערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3
מוציאים את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה עם מעט קמח, לעיגול בקוטר של 26 ס"מ.
5
מרפדים את התבנית והשוליים (חשוב להדק היטב גם לדפות) ודוקרים את הבצק עם קיסם שיניים (כדי שלא יתנפח).
6
מעבירים את התבנית למקפיא כ-10 דקות.
7
אופים את הבצק כ-20 דקות בחום 170 מעלות.
8
קרם וניל: מקציפים את השמנת ואינסטנט וניל לקרם רך ויציב ומורחים על הקלתית אחרי שהתקררה.
9
מעטרים בתותים.
10
בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים עד לקבלת תערובת נוזלית. מברישים את תערובת הריבה על התותים.
1
פורסים את תות השדה ומייבשים במתקן לייבוש כלים כדי שלא יפרישו נוזלים על העוגה.
2
קלתית : במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר, מוסיפים את החלמון והמים ורבע מכמות הקמח. מערבלים מספר שניות במהירות בינונית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה. מערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3
מוציאים את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה עם מעט קמח, לעיגול בקוטר של 26 ס"מ.
5
מרפדים את התבנית והשוליים (חשוב להדק היטב גם לדפות) ודוקרים את הבצק עם קיסם שיניים (כדי שלא יתנפח).
6
מעבירים את התבנית למקפיא כ-10 דקות.
7
אופים את הבצק כ-20 דקות בחום 170 מעלות.
8
קרם וניל: מקציפים את השמנת ואינסטנט וניל לקרם רך ויציב ומורחים על הקלתית אחרי שהתקררה.
9
מעטרים בתותים.
10
בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים עד לקבלת תערובת נוזלית. מברישים את תערובת הריבה על התותים.