אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

8,419
צפיות

עוגת גבינה עננית - נורית ג.

המתכון של
עוגת גבינה עננית - נורית ג.

עוגת גבינה אוורירית ועננית, מעלפת רכה ונימוחה...נמסה בפה! הכנתי בתבנית מתפרקת של קרין גורן.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • בתבנית עגולה 24 מתפרקת (תבנית עם חור)
  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • 4 גביעים של 250 גרם כל אחד גבינה 5% אפשר גם 9% מסוננות מנוזלים
  • 1 שמנת חמוצה
  • 4 וחצי  כפות אינסטנד פודינג וניל
  • 2 וחצי כפות קורנפלור
  • גרודת לימון -משדרג
  • תמצית וניל מאיכות טובה או 2 סוכר וניל.
  • קורט מלח
אופן ההכנה
  • 1

    *** העזרו בתצלומים למטה.


  • 2

    לחמם תנור לחום של 200 מעלות (כן.. כן 200 מעלות).


  • 3

    להקציף חלבונים עם הסוכר, קורט מלח תמצית וניל. עד שנהיה קצף קל וגמיש..


  • 4

    בקערה אחרת לשים הגבינות המסוננות , השמנת, החלמונים וגרודת הלימון, לערבב היטב..


  • 5

    להוסיף האינסטנד פודינג וניל והקורנפלור עד לקבלת מסה הומוגנית..


  • 6

    להוסיף מעט מקצף החלבונים ולערבב קלות. כעת להוסיף עוד חצי מהחלבונים וממש לקפל בעדינות..


  • 7

    להוסיף יתרת קצף החלבונים ולקפל בעדינות לקבלת מסה אחת הומוגנית..


  • 8

    לרפד רק התחתית של התבנית (!) בנייר אפייה. .


  • 9

    ** יש לרפד חיצונית התבנית בנייר כסף.. פעמיים   כדי שלא יחדרו מים. חשוב חשוב לא לשכוח!.


  • 10

    לצקת המסה  בעדינות לתבנית..


  • 11

    להכניס לתנור תבנית עמוקה מלבנית..


  • 12

    לוודא שהתנור הגיע לחום 200 מעלות.


  • 13

    כעת לשים תבנית העוגה בתוך התבנית ולמלא התבנית במים מהברז,  בגובה חצי מתבנית העוגה..


  • 14

    לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר מכן להנמיך ל- 160 מעלות למשך כ- שעה וחצי..


  • 15

    אני אוהבת שהעוגת בהינה יוצאת לבנה  למעלה.. .


  • 16

    לכן  כשאני מנמיכה החום ל-160 מעלות .


  • 17

    אני במהירות פותחת ומכסה העוגה עם  תבנית של התנור שהכנתי מבעוד מועד.


  • 18

    לאחר כשעה וחצי כשהעוגה רכה וזזה קלות אך אפויה .


  • 19

    אני סוגרת חום התנור ומשאירה את העוגה שעה נוספת..


  • 20

    לאחר שעה להוציא מהתנור ולקרר לא לחתוךךךך.


  • 21

    להכניס למקרר עד למחרת..


  • 22

    למחרת או לאחר כמה שעות טובות..להוציא העוגה מהמקרר ובעדינות להפוך ולהוציא נייר האפייה מהתחתית..


  • 23

    להשאיר העוגה כשהתחתית העוגה למעלה..


  • 24

    אפשר לצפות עם קצפת, לפדר באבקת סוכר..


  • 25

    אני אוהבת אותה ככה..


  • 26

    ***חשוב להצמד לטיפים בדיוק וללא קיצורי דרך! הצלחה מובטחת!.


  • 27

    ב ת י א ב ו ן !!!.


1

*** העזרו בתצלומים למטה.


2

לחמם תנור לחום של 200 מעלות (כן.. כן 200 מעלות).


3

להקציף חלבונים עם הסוכר, קורט מלח תמצית וניל. עד שנהיה קצף קל וגמיש..


4

בקערה אחרת לשים הגבינות המסוננות , השמנת, החלמונים וגרודת הלימון, לערבב היטב..


5

להוסיף האינסטנד פודינג וניל והקורנפלור עד לקבלת מסה הומוגנית..


6

להוסיף מעט מקצף החלבונים ולערבב קלות. כעת להוסיף עוד חצי מהחלבונים וממש לקפל בעדינות..


7

להוסיף יתרת קצף החלבונים ולקפל בעדינות לקבלת מסה אחת הומוגנית..


8

לרפד רק התחתית של התבנית (!) בנייר אפייה. .


9

** יש לרפד חיצונית התבנית בנייר כסף.. פעמיים   כדי שלא יחדרו מים. חשוב חשוב לא לשכוח!.


10

לצקת המסה  בעדינות לתבנית..


11

להכניס לתנור תבנית עמוקה מלבנית..


12

לוודא שהתנור הגיע לחום 200 מעלות.


13

כעת לשים תבנית העוגה בתוך התבנית ולמלא התבנית במים מהברז,  בגובה חצי מתבנית העוגה..


14

לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר מכן להנמיך ל- 160 מעלות למשך כ- שעה וחצי..


15

אני אוהבת שהעוגת בהינה יוצאת לבנה  למעלה.. .


16

לכן  כשאני מנמיכה החום ל-160 מעלות .


17

אני במהירות פותחת ומכסה העוגה עם  תבנית של התנור שהכנתי מבעוד מועד.


18

לאחר כשעה וחצי כשהעוגה רכה וזזה קלות אך אפויה .


19

אני סוגרת חום התנור ומשאירה את העוגה שעה נוספת..


20

לאחר שעה להוציא מהתנור ולקרר לא לחתוךךךך.


21

להכניס למקרר עד למחרת..


22

למחרת או לאחר כמה שעות טובות..להוציא העוגה מהמקרר ובעדינות להפוך ולהוציא נייר האפייה מהתחתית..


23

להשאיר העוגה כשהתחתית העוגה למעלה..


24

אפשר לצפות עם קצפת, לפדר באבקת סוכר..


25

אני אוהבת אותה ככה..


26

***חשוב להצמד לטיפים בדיוק וללא קיצורי דרך! הצלחה מובטחת!.


27

ב ת י א ב ו ן !!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים