תקציר המתכון: עוגת גבינה אוורירית ועננית, מעלפת רכה ונימוחה...נמסה בפה! הכנתי בתבנית מתפרקת של קרין גורן.
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
*** העזרו בתצלומים למטה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות (כן.. כן 200 מעלות)
להקציף חלבונים עם הסוכר, קורט מלח תמצית וניל. עד שנהיה קצף קל וגמיש.
בקערה אחרת לשים הגבינות המסוננות , השמנת, החלמונים וגרודת הלימון, לערבב היטב.
להוסיף האינסטנד פודינג וניל והקורנפלור עד לקבלת מסה הומוגנית.
להוסיף מעט מקצף החלבונים ולערבב קלות. כעת להוסיף עוד חצי מהחלבונים וממש לקפל בעדינות.
להוסיף יתרת קצף החלבונים ולקפל בעדינות לקבלת מסה אחת הומוגנית.
לרפד רק התחתית של התבנית (!) בנייר אפייה.
** יש לרפד חיצונית התבנית בנייר כסף.. פעמיים כדי שלא יחדרו מים. חשוב חשוב לא לשכוח!
לצקת המסה בעדינות לתבנית.
להכניס לתנור תבנית עמוקה מלבנית.
לוודא שהתנור הגיע לחום 200 מעלות
כעת לשים תבנית העוגה בתוך התבנית ולמלא התבנית במים מהברז, בגובה חצי מתבנית העוגה.
לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר מכן להנמיך ל- 160 מעלות למשך כ- שעה וחצי.
אני אוהבת שהעוגת בהינה יוצאת לבנה למעלה..
לכן כשאני מנמיכה החום ל-160 מעלות
אני במהירות פותחת ומכסה העוגה עם תבנית של התנור שהכנתי מבעוד מועד
לאחר כשעה וחצי כשהעוגה רכה וזזה קלות אך אפויה
אני סוגרת חום התנור ומשאירה את העוגה שעה נוספת.
לאחר שעה להוציא מהתנור ולקרר לא לחתוךךךך
להכניס למקרר עד למחרת.
למחרת או לאחר כמה שעות טובות..להוציא העוגה מהמקרר ובעדינות להפוך ולהוציא נייר האפייה מהתחתית.
להשאיר העוגה כשהתחתית העוגה למעלה.
אפשר לצפות עם קצפת, לפדר באבקת סוכר.
אני אוהבת אותה ככה.
***חשוב להצמד לטיפים בדיוק וללא קיצורי דרך! הצלחה מובטחת!
ב ת י א ב ו ן !!!