אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

5,536
צפיות

עוגת שמרים במילוי נוטלה ואגוזי לוז

המתכון של
עוגת שמרים במילוי נוטלה ואגוזי לוז

עוגת שמרים יפהפיה קלועה משש רצועות ממולאות בשוקולד נוטלה ואגוזי לוז מראה אלגנטי וטעם מטרף...

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה3 שעות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 4 3/4 כוסות קמח
  • 1 1/4 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס שמן ירקות ( צמחי)
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 1/2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית תמציצ וניל
  • 1 יחידה חלבון ביצה
  • 2 יחידות חלמון ביצה
  • למלית
  • 3/4 כוס ממרח נוטלה
  • 1/4 כוס אגוז לוז קלוי וגרוס דק
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה לערבב את כל היבשים למעט המלח להוסיף את השמרים הביצים והדבש ואז את הרטובים והמלח ללוש לבצק חלק ומעט דביק אם צריך להוסיף קמח אז להוסיף כל פעם כף לא יותר מדי לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח לשעה וחצי או עד להכפלת הנפח .


  • 2

    לאחר ההתפחה להוריד את האויר ולחלק את הבצק ל 6 חלקים שווים לעצב כדורים ולכסות ל 10 דקות על משטח יבש להכין משטח עבודה לרידוד לרדד חלק לצורה מלבנית ולמרוח שכבה דקה של נוטלה ומעל אגוזי לוז טחונים לגלגל הדוק לרולדה ארוכה להשתדל שלא יבצבץ ממרח אפשר בעזרת האצבעות להדק את הפינות שכל המילוי ישאר פנימה להמשיך באותו אופן את שאר החלקים להאריך כל חלק לאורך של 30 סמ תוך כדי גלגול הרולדה לקלוע את הקליעה העגולה עם כל שש הרצועות ראו סרטון להניח בתבנית עגולה משומנת ומקומחת מס. 26 להבריש עם חלמון וכפית חומץ להניח להתפחה נוספת של 45 דקות .


  • 3

    לחמם תנור לחום של 170-180 מעלות ולאפות ל 45 דקות או עד שקיבל צבע שחום יפה בכדי לבדוק אם העוגה התבשלה בפנים לדקור עם סכין באמצע העוגה אם יצאה נקיה אז היא מוכנה ואם לא אז לתת עוד כ10 דקות להוציא ולקרר 15 דקות ורק אחכ לשחרר מהתבנית בתאבון טיפים: אם רוצים למתק את העוגה אפשר להרטיב בסירופ 1/2 כוס מים ו1/3 כוס סוכר עם מעט תמצית רום להביא לרתיחה עדינה ואז כשהעוגה בחוץ להרטיב בעזרת כף כשהיא חמה עדיין אם רוצים לשמור לאחר כך אז להקפיא את העוגה מיד לאחר שנאפתה לחכות 15 דקות לעטוף בנייר אפייה ואז עם 2 שקיות ולהקפיא.


1

בקערה לערבב את כל היבשים למעט המלח להוסיף את השמרים הביצים והדבש ואז את הרטובים והמלח ללוש לבצק חלק ומעט דביק אם צריך להוסיף קמח אז להוסיף כל פעם כף לא יותר מדי לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח לשעה וחצי או עד להכפלת הנפח .


2

לאחר ההתפחה להוריד את האויר ולחלק את הבצק ל 6 חלקים שווים לעצב כדורים ולכסות ל 10 דקות על משטח יבש להכין משטח עבודה לרידוד לרדד חלק לצורה מלבנית ולמרוח שכבה דקה של נוטלה ומעל אגוזי לוז טחונים לגלגל הדוק לרולדה ארוכה להשתדל שלא יבצבץ ממרח אפשר בעזרת האצבעות להדק את הפינות שכל המילוי ישאר פנימה להמשיך באותו אופן את שאר החלקים להאריך כל חלק לאורך של 30 סמ תוך כדי גלגול הרולדה לקלוע את הקליעה העגולה עם כל שש הרצועות ראו סרטון להניח בתבנית עגולה משומנת ומקומחת מס. 26 להבריש עם חלמון וכפית חומץ להניח להתפחה נוספת של 45 דקות .


3

לחמם תנור לחום של 170-180 מעלות ולאפות ל 45 דקות או עד שקיבל צבע שחום יפה בכדי לבדוק אם העוגה התבשלה בפנים לדקור עם סכין באמצע העוגה אם יצאה נקיה אז היא מוכנה ואם לא אז לתת עוד כ10 דקות להוציא ולקרר 15 דקות ורק אחכ לשחרר מהתבנית בתאבון טיפים: אם רוצים למתק את העוגה אפשר להרטיב בסירופ 1/2 כוס מים ו1/3 כוס סוכר עם מעט תמצית רום להביא לרתיחה עדינה ואז כשהעוגה בחוץ להרטיב בעזרת כף כשהיא חמה עדיין אם רוצים לשמור לאחר כך אז להקפיא את העוגה מיד לאחר שנאפתה לחכות 15 דקות לעטוף בנייר אפייה ואז עם 2 שקיות ולהקפיא.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים