לןגן

עוגת שמרים במילוי נוטלה ואגוזי לוז

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 02/06/2015 | 19:10
עוגת שמרים במילוי נוטלה ואגוזי לוז

תקציר המתכון: עוגת שמרים יפהפיה קלועה משש רצועות ממולאות בשוקולד נוטלה ואגוזי לוז מראה אלגנטי וטעם מטרף...

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. בקערה לערבב את כל היבשים למעט המלח להוסיף את השמרים הביצים והדבש ואז את הרטובים והמלח ללוש לבצק חלק ומעט דביק אם צריך להוסיף קמח אז להוסיף כל פעם כף לא יותר מדי לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח לשעה וחצי או עד להכפלת הנפח

  2. לאחר ההתפחה להוריד את האויר ולחלק את הבצק ל 6 חלקים שווים לעצב כדורים ולכסות ל 10 דקות על משטח יבש להכין משטח עבודה לרידוד לרדד חלק לצורה מלבנית ולמרוח שכבה דקה של נוטלה ומעל אגוזי לוז טחונים לגלגל הדוק לרולדה ארוכה להשתדל שלא יבצבץ ממרח אפשר בעזרת האצבעות להדק את הפינות שכל המילוי ישאר פנימה להמשיך באותו אופן את שאר החלקים להאריך כל חלק לאורך של 30 סמ תוך כדי גלגול הרולדה לקלוע את הקליעה העגולה עם כל שש הרצועות ראו סרטון להניח בתבנית עגולה משומנת ומקומחת מס. 26 להבריש עם חלמון וכפית חומץ להניח להתפחה נוספת של 45 דקות

  3. לחמם תנור לחום של 170-180 מעלות ולאפות ל 45 דקות או עד שקיבל צבע שחום יפה בכדי לבדוק אם העוגה התבשלה בפנים לדקור עם סכין באמצע העוגה אם יצאה נקיה אז היא מוכנה ואם לא אז לתת עוד כ10 דקות להוציא ולקרר 15 דקות ורק אחכ לשחרר מהתבנית בתאבון טיפים: אם רוצים למתק את העוגה אפשר להרטיב בסירופ 1/2 כוס מים ו1/3 כוס סוכר עם מעט תמצית רום להביא לרתיחה עדינה ואז כשהעוגה בחוץ להרטיב בעזרת כף כשהיא חמה עדיין אם רוצים לשמור לאחר כך אז להקפיא את העוגה מיד לאחר שנאפתה לחכות 15 דקות לעטוף בנייר אפייה ואז עם 2 שקיות ולהקפיא