1 כוס סוכר לבן, 1 כוס סוכר חום, 3/4 כוס שמנת להקצפה 38%, 50 גר' חמאה, מעט תמצית וניל, 2 כפות סירופ מייפל או סילאן, 300 גר' אגוזי מלך או פקאן.
אופן ההכנה
1
הכנת הבצק : לערבב את המצרכים פרט לביצה ושמנת לקצפת, עד שנוצר בצק פירורים. להוסיף את הביצה ואת השמנת לקצפת וליצור בצק רך. לשים את הבצק כחצי שעה במקרר. לשטח את הבצק בתבנית פאי בקוטר 28 כולל השוליים. . להכניס את התבנית למקפיא, לרבע שעה. אחרי הוצאת התבנית מהקירור לדקור את הבצק עם מזלג/קיסם שיניים כדי למנוע התנפחות בזמן האפייה. לאפות כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות...
2
הכנת מלית האגוזים: לערבב בסיר על האש את הסוכר הלבן והסוכר החום עד שנוצר נוזל קרמל. לערבב כל הזמן ולהיזהר שלא יישרף ושלא ייווצרו גושים. להוסיף לסיר, בזהירות ולערבב לאט לאט את השמנת להקצפה. להוסיף את החמאה ומעט תמצית וניל..
3
להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את האגוזים וסירופ המייפל. לתת למלית להתקרר מעט עד שהעיסה קצת התקשתה. .
4
לשפוך את המלית על הבצק ולאפות את העוגה ב-170 מעלות כחצי שעה. לבדוק בשיטת הקיסם..
1
הכנת הבצק : לערבב את המצרכים פרט לביצה ושמנת לקצפת, עד שנוצר בצק פירורים. להוסיף את הביצה ואת השמנת לקצפת וליצור בצק רך. לשים את הבצק כחצי שעה במקרר. לשטח את הבצק בתבנית פאי בקוטר 28 כולל השוליים. . להכניס את התבנית למקפיא, לרבע שעה. אחרי הוצאת התבנית מהקירור לדקור את הבצק עם מזלג/קיסם שיניים כדי למנוע התנפחות בזמן האפייה. לאפות כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות...
2
הכנת מלית האגוזים: לערבב בסיר על האש את הסוכר הלבן והסוכר החום עד שנוצר נוזל קרמל. לערבב כל הזמן ולהיזהר שלא יישרף ושלא ייווצרו גושים. להוסיף לסיר, בזהירות ולערבב לאט לאט את השמנת להקצפה. להוסיף את החמאה ומעט תמצית וניל..
3
להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את האגוזים וסירופ המייפל. לתת למלית להתקרר מעט עד שהעיסה קצת התקשתה. .
4
לשפוך את המלית על הבצק ולאפות את העוגה ב-170 מעלות כחצי שעה. לבדוק בשיטת הקיסם..