לןגן

פאי אגוזים טופי קרמל

מאת: מירי גולני, פורסם: 28/10/2017 | 06:32
פאי אגוזים טופי קרמל

תקציר המתכון: עוגה טעימה מאוד שהכנתי עפ"י המתכון של ליהי קרויץ

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

מלית אגוזים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק : לערבב את המצרכים פרט לביצה ושמנת לקצפת, עד שנוצר בצק פירורים. להוסיף את הביצה ואת השמנת לקצפת וליצור בצק רך. לשים את הבצק כחצי שעה במקרר. לשטח את הבצק בתבנית פאי בקוטר 28 כולל השוליים. . להכניס את התבנית למקפיא, לרבע שעה. אחרי הוצאת התבנית מהקירור לדקור את הבצק עם מזלג/קיסם שיניים כדי למנוע התנפחות בזמן האפייה. לאפות כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות..

  2. הכנת מלית האגוזים: לערבב בסיר על האש את הסוכר הלבן והסוכר החום עד שנוצר נוזל קרמל. לערבב כל הזמן ולהיזהר שלא יישרף ושלא ייווצרו גושים. להוסיף לסיר, בזהירות ולערבב לאט לאט את השמנת להקצפה. להוסיף את החמאה ומעט תמצית וניל.

  3. להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את האגוזים וסירופ המייפל. לתת למלית להתקרר מעט עד שהעיסה קצת התקשתה.

  4. לשפוך את המלית על הבצק ולאפות את העוגה ב-170 מעלות כחצי שעה. לבדוק בשיטת הקיסם.