אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,808
צפיות

פלאן צרפתי אמיתי

המתכון של
פלאן צרפתי אמיתי

טעם של פריז

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מתכון 📋מהמזנון הפרטי שלי 🏠
  • פלאן צרפתי אמתי🗼
  • מצרכים הדרושים לקלתית
  • 250 גרם קמח
  • 50 גרם מים
  • 1 חלמון
  • 125 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • מצרכים הדרושים למלית
  • 340 גרם חלב
  • 350 גרם שמנת מתוקה
  • 140 גרם סוכר
  • 80 גרם קורנפלור
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מקל וניל
אופן ההכנה
  • 1

    לקלתית.


  • 2

    1)שמים בקערה ללא מיקסר את קמח והחמאה ועם הידיים לשים עד לקבלת פירורים .


  • 3

    2)לאחר מכן את הסוכר ביצה ומים ושוב לשים עד לקבלת בצק רך וחלק .


  • 4

    3) מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים לעיגול בקוטר 20ס"מ עם טבעת לעוגה ועם שאר הבצק ברדדים רצועות בגובה הדפנות ומסדרים אותם סביב .


  • 5

    4)המלית:.


  • 6

    בקערה ללא מיקסר מערבבים את הביצים עם שאר הסוכר עד לאיחוד, מנפים את הקורנפלור על התערובת הביצים ומערבבים עד שאין גושים.


  • 7

    5)בסיר נפרד שופכים לסיר את החלב ושמנת מתוקה .


  • 8

    מכניסים את חצי מכמות הסוכר יחד עם תמצית וניל, חוצים את המקל וניל מגרדים ושמים את הגרגרים וגם את המקל לתוך הסיר ומביאים לרתיחה ומוצאים את המקל .


  • 9

    .


  • 10

    6)שופכים את החלב והשמנת הרותחת על התערובת הביצים מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לסמיכות .


  • 11

    7) שופכים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור מוחלט ❄.


  • 12

    8) שופכים את המלית על הקלתית ומקפלים את הדפנות של הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות .


  • 13

    כ 50 דק ⏱.


  • 14

    לא חותכים את העוגה עד לקירור מוחלט ומגישים.


  • 15

    בהצלחה.


1

לקלתית.


2

1)שמים בקערה ללא מיקסר את קמח והחמאה ועם הידיים לשים עד לקבלת פירורים .


3

2)לאחר מכן את הסוכר ביצה ומים ושוב לשים עד לקבלת בצק רך וחלק .


4

3) מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים לעיגול בקוטר 20ס"מ עם טבעת לעוגה ועם שאר הבצק ברדדים רצועות בגובה הדפנות ומסדרים אותם סביב .


5

4)המלית:.


6

בקערה ללא מיקסר מערבבים את הביצים עם שאר הסוכר עד לאיחוד, מנפים את הקורנפלור על התערובת הביצים ומערבבים עד שאין גושים.


7

5)בסיר נפרד שופכים לסיר את החלב ושמנת מתוקה .


8

מכניסים את חצי מכמות הסוכר יחד עם תמצית וניל, חוצים את המקל וניל מגרדים ושמים את הגרגרים וגם את המקל לתוך הסיר ומביאים לרתיחה ומוצאים את המקל .


9

.


10

6)שופכים את החלב והשמנת הרותחת על התערובת הביצים מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לסמיכות .


11

7) שופכים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור מוחלט ❄.


12

8) שופכים את המלית על הקלתית ומקפלים את הדפנות של הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות .


13

כ 50 דק ⏱.


14

לא חותכים את העוגה עד לקירור מוחלט ומגישים.


15

בהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים