אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,798
צפיות

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

המתכון של
עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגה פשוט מושלמת!!!

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבסיס
  • 250 גרם פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לשכבת האוכמניות
  • שקית אוכמניות קפואה (חצי לרוטב וחצי לקישוט)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות מים
  • לשכבת הגבינה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינק וניל
אופן ההכנה
  • 1

    טוחנים את הפתי בר למרקם של חול, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם כף עד לקבלת "חול רטוב".


  • 2

    מעבירים את הפתי בר הטחון לתבנית 24 עגולה מרופדת עם נייר אפייה ומשטחים עם היד לשכבת בסיס אחידה ולמקפיא..


  • 3

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר עד לקצפת יציבה ומוסיפים את הגבינה מערבבים ומוסיפים אינסטנט פודינק וניל.


  • 4

    מעבירים את שכבת הגבינה לתבנית בצורה אחידה ומכניסים למקרר. .


  • 5

    טוחנים את חצי משקית האוכמניות לרוטב נוזלי (לפני כן להוציא מההקפאה שיפשירו קצת) ומעבירים יחד עם סוכר לגז עד שהסוכר ימס..


  • 6

    בנפרד, לשים בכוס כף של קורנפלור עם 2,3 כפות מים ולערבב היטב ולהוסיף לסיר עם האוכמניות ולהביא לרתיחה ולקרר..


  • 7

    שופכים בעדינות את רוטב האוכמניות מעל שכבת הגבינה בצורה אחידה ומעל מפזרים אוכמניות לקישוט. .


  • 8

    לקרר לפחות 3 שעות לפני הגשה. .


1

טוחנים את הפתי בר למרקם של חול, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם כף עד לקבלת "חול רטוב".


2

מעבירים את הפתי בר הטחון לתבנית 24 עגולה מרופדת עם נייר אפייה ומשטחים עם היד לשכבת בסיס אחידה ולמקפיא..


3

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר עד לקצפת יציבה ומוסיפים את הגבינה מערבבים ומוסיפים אינסטנט פודינק וניל.


4

מעבירים את שכבת הגבינה לתבנית בצורה אחידה ומכניסים למקרר. .


5

טוחנים את חצי משקית האוכמניות לרוטב נוזלי (לפני כן להוציא מההקפאה שיפשירו קצת) ומעבירים יחד עם סוכר לגז עד שהסוכר ימס..


6

בנפרד, לשים בכוס כף של קורנפלור עם 2,3 כפות מים ולערבב היטב ולהוסיף לסיר עם האוכמניות ולהביא לרתיחה ולקרר..


7

שופכים בעדינות את רוטב האוכמניות מעל שכבת הגבינה בצורה אחידה ומעל מפזרים אוכמניות לקישוט. .


8

לקרר לפחות 3 שעות לפני הגשה. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים