אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,784
צפיות

תפוחי אדמה עם פטריות וגבינה בתנור

המתכון של
תפוחי אדמה עם פטריות וגבינה בתנור

ארוחה משגעת! מתאים גם לצמחוניים! טעים בטירוף!

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • תפוחי אדמה בינוניים אדומים כמספר הסועדים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • פטריות שמפניון טריות (בערך סלסלה, אני משתמשת בכ-4/5 פטריות גדולות שמוכרים במשקל)
  • גבינה איזה שרוצים (צהובה, בולגרית או חמד כמו שאני אוהבת)
  • כ-60 גרם חמאה (בערך 15 גרם לכל תפוח אדמה)
  • שמן זית
  • שמן קנולה לטיגון הבצל והפטריות
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל200 מעלות.


  • 2

    את תפוחי האדמה לשטוף היטב ולנגב היטב עם מגבת.


  • 3

    להניח כל תפוח אדמה על חתיכת נייר אלומיניום, לפזר מעט מלח ושמן זית ולעסות כל תפוח אדמה שיהיה שמן ומלח מכל הכיוונים.


  • 4

    לסגור את תפוחי האדמה בנייר האלומיניום ולחורר עם מזלג במספר מקומות.


  • 5

    להכניס לתנור על רשת לאפייה של כשעה, שעה ועשרה.


  • 6

    בינתיים לטגן במעט שמן את הבצל ולהוסיף את הפטריות, טיגוו של כ-5 דקות ולכבות את האש.


  • 7

    להוציא, לפתוח ולחצות את תפוחי האדמה לחצי (להשאיר על הנייר אלומיניום) להוסיף 15 גרם חמאה, מעט מלח ופלפל שחו גרוס, להוציא את ה"בשר" של תפוחי האדמה ולערבב עם החמאה מעט.


  • 8

    להוסיף מעט פטרוזיליה, מעל להוסיף את תערובת הבצל והפטריות ומעל לפזר גבינה (מי שאוהב הרבה שיפזר הרבה ככה יוצא הרבה יותר טעים).


  • 9

    להכניס לתנור על 200 מעלות לעוד כ10 דקות עד שהגבינה נמסה.


1

לחמם תנור ל200 מעלות.


2

את תפוחי האדמה לשטוף היטב ולנגב היטב עם מגבת.


3

להניח כל תפוח אדמה על חתיכת נייר אלומיניום, לפזר מעט מלח ושמן זית ולעסות כל תפוח אדמה שיהיה שמן ומלח מכל הכיוונים.


4

לסגור את תפוחי האדמה בנייר האלומיניום ולחורר עם מזלג במספר מקומות.


5

להכניס לתנור על רשת לאפייה של כשעה, שעה ועשרה.


6

בינתיים לטגן במעט שמן את הבצל ולהוסיף את הפטריות, טיגוו של כ-5 דקות ולכבות את האש.


7

להוציא, לפתוח ולחצות את תפוחי האדמה לחצי (להשאיר על הנייר אלומיניום) להוסיף 15 גרם חמאה, מעט מלח ופלפל שחו גרוס, להוציא את ה"בשר" של תפוחי האדמה ולערבב עם החמאה מעט.


8

להוסיף מעט פטרוזיליה, מעל להוסיף את תערובת הבצל והפטריות ומעל לפזר גבינה (מי שאוהב הרבה שיפזר הרבה ככה יוצא הרבה יותר טעים).


9

להכניס לתנור על 200 מעלות לעוד כ10 דקות עד שהגבינה נמסה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים