1 יחידה אריסה אדומה מתוקה או חריפה, חצאי זיתים שחורים מרוקאיים ומעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1
בסיר לטגן בצל לבן קצוץ כ- 2 דקות ואז להוסיף את העדשים לאחר ששטפנו אותם היטב. להוסיף 4 ליטר מים רותחים, חצי כפית מלח, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 25 דקות עד שהעדשים מתרככים. אם יש צורך ניתן להוסיף מים..
2
לאחר שהעדשים התרככו להוסיף חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום ו-5 כפות שמן. לערבב הכל ולבשל כעוד 5 דקות.
לאחר מכן להוסיף פטריות טריות חתוכות, גזר מגורד, סלרי וגמבה אדומה חתוכים דק - לבשל הכל 10 דקות ולטעום - אם צריך להוסיף עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה וחבילה בצל ירוק - להוסיף הכל למרק ולבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
להגיש חם , רצוי לצד לחם עם אריסה אדומה וזיתים מרוקאיים..
3
להכנת לחם עם אריסה - לפרוס לחם או בגט , למרוח מעט אריסה אדומה חריפה או מתוקה ולשים מעל זיתים מרוקאיים וקצת פטרוזיליה קצוצה.
* את המתכון לאריסה אדומה מתוקה או חריפה תוכלו למצוא בספר שלי תחת הקטגוריה "תוספות"..
1
בסיר לטגן בצל לבן קצוץ כ- 2 דקות ואז להוסיף את העדשים לאחר ששטפנו אותם היטב. להוסיף 4 ליטר מים רותחים, חצי כפית מלח, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 25 דקות עד שהעדשים מתרככים. אם יש צורך ניתן להוסיף מים..
2
לאחר שהעדשים התרככו להוסיף חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום ו-5 כפות שמן. לערבב הכל ולבשל כעוד 5 דקות.
לאחר מכן להוסיף פטריות טריות חתוכות, גזר מגורד, סלרי וגמבה אדומה חתוכים דק - לבשל הכל 10 דקות ולטעום - אם צריך להוסיף עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה וחבילה בצל ירוק - להוסיף הכל למרק ולבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
להגיש חם , רצוי לצד לחם עם אריסה אדומה וזיתים מרוקאיים..
3
להכנת לחם עם אריסה - לפרוס לחם או בגט , למרוח מעט אריסה אדומה חריפה או מתוקה ולשים מעל זיתים מרוקאיים וקצת פטרוזיליה קצוצה.
* את המתכון לאריסה אדומה מתוקה או חריפה תוכלו למצוא בספר שלי תחת הקטגוריה "תוספות"..