תקציר המתכון: מרק עדשים מושלם לצד לחם עם אריסה אדומה וזיתים מרוקאיים . מנה מדהימה !
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בסיר לטגן בצל לבן קצוץ כ- 2 דקות ואז להוסיף את העדשים לאחר ששטפנו אותם היטב. להוסיף 4 ליטר מים רותחים, חצי כפית מלח, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 25 דקות עד שהעדשים מתרככים. אם יש צורך ניתן להוסיף מים.
לאחר שהעדשים התרככו להוסיף חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום ו-5 כפות שמן. לערבב הכל ולבשל כעוד 5 דקות. לאחר מכן להוסיף פטריות טריות חתוכות, גזר מגורד, סלרי וגמבה אדומה חתוכים דק - לבשל הכל 10 דקות ולטעום - אם צריך להוסיף עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה וחבילה בצל ירוק - להוסיף הכל למרק ולבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה. להגיש חם , רצוי לצד לחם עם אריסה אדומה וזיתים מרוקאיים.
להכנת לחם עם אריסה - לפרוס לחם או בגט , למרוח מעט אריסה אדומה חריפה או מתוקה ולשים מעל זיתים מרוקאיים וקצת פטרוזיליה קצוצה. * את המתכון לאריסה אדומה מתוקה או חריפה תוכלו למצוא בספר שלי תחת הקטגוריה "תוספות".