אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

301
צפיות

מרק בורגול וירקות

המתכון של
מרק בורגול וירקות

מרק סמיך וטעים מתאים לימי החורף הקרים. בהשראת המתכון של "חן במטבח"

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1/2 כוס בורגול רגיל
  • 2 בצלים מוזהבים בשמן זית
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות כורכום
  • 1/2 כפית חוייאג' למרק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כף מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1.5 - 2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    להזהיב בצל עם מעט שמן זית ומלח.


  • 2

    להוסיף גזר, תפוחי אדמה, סלרי ושום. לערבב ולטגן כ- 4-5 דקות.


  • 3

    להוסיף את התבלינים, לערבב כמה שניות. להוסיף את המים הרותחים ולהגביר לאש גבוהה.


  • 4

    להביא לרתיחה. להנמיך לאש נמוכה. לכסות במכסה ולבשל כ- 3/4 שעה עד שעה. עד שתפוחי האדמה והגזר התרככו.


  • 5

    בעזרת מוט בלנדר לטחון את הירקות, אבל לא לטחון עד הסוף כדי שישארו מעט ירקות שלמים.


  • 6

    להוסיף את הבורגול, לערבב, להביא את האש לרתיחה. להנמיך את האש לנמוכה, לכסות ולבשל כ-15 דקות.


  • 7

    לטעום ולשפר טעמים. אם המרק סמיך מדי להוסיף מעט מים רותחים, ואם הוא דליל מדי להוסיף מעט בורגול.


  • 8

    תקחו בחשבון, כשהמרק עומד במקרר הוא מסמיך.


  • 9

    אפשר להוסיף לירקות שבמרק עוד קישוא, זוקיני, פרחי כרובית, או בטטה.


1

להזהיב בצל עם מעט שמן זית ומלח.


2

להוסיף גזר, תפוחי אדמה, סלרי ושום. לערבב ולטגן כ- 4-5 דקות.


3

להוסיף את התבלינים, לערבב כמה שניות. להוסיף את המים הרותחים ולהגביר לאש גבוהה.


4

להביא לרתיחה. להנמיך לאש נמוכה. לכסות במכסה ולבשל כ- 3/4 שעה עד שעה. עד שתפוחי האדמה והגזר התרככו.


5

בעזרת מוט בלנדר לטחון את הירקות, אבל לא לטחון עד הסוף כדי שישארו מעט ירקות שלמים.


6

להוסיף את הבורגול, לערבב, להביא את האש לרתיחה. להנמיך את האש לנמוכה, לכסות ולבשל כ-15 דקות.


7

לטעום ולשפר טעמים. אם המרק סמיך מדי להוסיף מעט מים רותחים, ואם הוא דליל מדי להוסיף מעט בורגול.


8

תקחו בחשבון, כשהמרק עומד במקרר הוא מסמיך.


9

אפשר להוסיף לירקות שבמרק עוד קישוא, זוקיני, פרחי כרובית, או בטטה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים