אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

1,180
צפיות

מרק אטריות וירקות

המתכון של
מרק אטריות וירקות

מרק טעים מאוד, מאוד. גם בזכות התבלינים. קרדיט למתכון של אילנית בניזרי

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 בצל גדול מוזהב
  • 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • ראש סלרי כולל עלים קצוצים
  • 1/4 כרוב לבן קצוץ דק
  • 5 עלי דפנה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן אטריות דקות למרק
  • 1/2 חב' כוסברה קצוצה
  • כף כורכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    מטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום לטיגון קצר ואת הכורכום ומערבבים לפתיחת טעמים.


  • 2

    מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים מים ומרתיחים את המרק. טועמים ומשפרים טעמים.


  • 3

    מבשלים מינימום שעה, עד לריכוך הירקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת האטריות.


  • 4

    מבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות עד לריכוך האטריות. לפני סגירת האש טועמים ומשפרים טעמים.


1

מטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום לטיגון קצר ואת הכורכום ומערבבים לפתיחת טעמים.


2

מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים מים ומרתיחים את המרק. טועמים ומשפרים טעמים.


3

מבשלים מינימום שעה, עד לריכוך הירקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת האטריות.


4

מבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות עד לריכוך האטריות. לפני סגירת האש טועמים ומשפרים טעמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים