אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

724
צפיות

מרק אפונה יבשה

המתכון של
מרק אפונה יבשה

מרק קל וטעים

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 500 גרם אפונה יבשה -שטופה ומושרת במים למשך חצי שעה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 8 כוסות מים
  • 1 כף א. מרק פרווה(לא חייבים -אפשר בתוספת קצת מלח במקום)
  • 1 כפית מלח או בהתאם לטעם
  • 1/2 כפית כמון -אפשר יותר בהתאם לטעם -לא חייבים
  • 1/2 צרור כוסברה שטופה וקצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות , מוסיפים את האפונה המסוננת ,פלפל שחור, כורכום והמים,.


  • 2

    מביאים לרתיחה, מוסיפים את א. המרק ומנמיכים את הלהבה..


  • 3

    מידי פעם בוחשים ומועכים עם המועך את האפונה -לבדוק שיש מספיק מים ובמידת הצורך יש להוסיף מים חמים .


  • 4

    לקראת הסוף -יש להוסיף את המלח , הכמון ואת הכוסברה הקצוצה-ולבדוק טעמים..


  • 5

    אפשר לטחון בבלנדר לקבלת מרק עדין יותר.


1

מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות , מוסיפים את האפונה המסוננת ,פלפל שחור, כורכום והמים,.


2

מביאים לרתיחה, מוסיפים את א. המרק ומנמיכים את הלהבה..


3

מידי פעם בוחשים ומועכים עם המועך את האפונה -לבדוק שיש מספיק מים ובמידת הצורך יש להוסיף מים חמים .


4

לקראת הסוף -יש להוסיף את המלח , הכמון ואת הכוסברה הקצוצה-ולבדוק טעמים..


5

אפשר לטחון בבלנדר לקבלת מרק עדין יותר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים