אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

1,220
צפיות

מרק עדשים כתומות

המתכון של
מרק עדשים כתומות

מרק סמיך וטעים מאד, ממש ארוחה, ניתן לטחון למרקם אחיד.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 500 גר׳ עדשים כתומות
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות
  • 5 גזרים בגודל בינוני פרוסים לעיגולים
  • 4 שוקי עוף (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים קטן
  • דלעת חתוכה לקוביות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון
אופן ההכנה
  • 1

    לטגן את הבצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את השום הכתוש לטגן עוד דקה, להוסיף את העוף , עיגולי הגזר והסלרי לטגן ביחד כ-5 דק׳. .


  • 2

    לשטוף את העדשים ולסנן להוסיף לסיר, להוסיף את הדלעת והפטרוזיליה לערבב ולכסות במים עד מלוא הסיר, להביא לרתיחה, לתבל ולבשל כ-3/4 שעה על להבה נמוכה עד שהגזר מתרכך. .


  • 3

    בתיאבון.


1

לטגן את הבצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את השום הכתוש לטגן עוד דקה, להוסיף את העוף , עיגולי הגזר והסלרי לטגן ביחד כ-5 דק׳. .


2

לשטוף את העדשים ולסנן להוסיף לסיר, להוסיף את הדלעת והפטרוזיליה לערבב ולכסות במים עד מלוא הסיר, להביא לרתיחה, לתבל ולבשל כ-3/4 שעה על להבה נמוכה עד שהגזר מתרכך. .


3

בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים