אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

823
צפיות

מרק עדשים

המתכון של
מרק עדשים

עדשים ירוקות גריסים תפו"א גזר בצל מלח פלפל שחור רסק עגבניות

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חבילת עדשים קטנה
  • חצי כוס גריסים
  • 2 תפוא
  • 2 גזר
  • קורט וחצי מלח
  • קורט וחצי פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מים בהתאם לצורך
אופן ההכנה
  • 1

    ראשית, להשרות את העדשים והגריסים במים רותחים בכלי נפרד להמתין 20 דקות .


  • 2

    בנתיים לקלף גזר, תפוחי אדמה ובצל. .


  • 3

    לשים כף שמן בסיר להביא למצב רתיחה ולהוסיף פנימה את הירקות לערבב ולטגן קלות..


  • 4

    לשטוף היטב את העדשים והגריסים תחת מים זורמים במסננת ולהוסיף לסיר. .


  • 5

    לערבב היטב.


  • 6

    למלא את הסיר במים רותחים לערבב ולהביא למצב רתיחה..


  • 7

    להנמיך את הטמפרטורה וזה הזמן לתיבול קורט וחצי מלח, קורט וחצי פלפל שחור 2 כפות גדושות רסק להעלות הטמפרטורה שוב ולהביא למצב רתיחה. להנמיך הטמפרטורה לכבות את הסיר ולתת לעדשים והגריסים להתרכך במידה נכונה לפחות חצי שעה. .


  • 8

    בתאבון!.


1

ראשית, להשרות את העדשים והגריסים במים רותחים בכלי נפרד להמתין 20 דקות .


2

בנתיים לקלף גזר, תפוחי אדמה ובצל. .


3

לשים כף שמן בסיר להביא למצב רתיחה ולהוסיף פנימה את הירקות לערבב ולטגן קלות..


4

לשטוף היטב את העדשים והגריסים תחת מים זורמים במסננת ולהוסיף לסיר. .


5

לערבב היטב.


6

למלא את הסיר במים רותחים לערבב ולהביא למצב רתיחה..


7

להנמיך את הטמפרטורה וזה הזמן לתיבול קורט וחצי מלח, קורט וחצי פלפל שחור 2 כפות גדושות רסק להעלות הטמפרטורה שוב ולהביא למצב רתיחה. להנמיך הטמפרטורה לכבות את הסיר ולתת לעדשים והגריסים להתרכך במידה נכונה לפחות חצי שעה. .


8

בתאבון!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים