לןגן

מרק עדשים

מאת: גלית , פורסם: 17/11/2016 | 12:23
מרק עדשים

תקציר המתכון: עדשים ירוקות גריסים תפו"א גזר בצל מלח פלפל שחור רסק עגבניות

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית, להשרות את העדשים והגריסים במים רותחים בכלי נפרד להמתין 20 דקות

  2. בנתיים לקלף גזר, תפוחי אדמה ובצל.

  3. לשים כף שמן בסיר להביא למצב רתיחה ולהוסיף פנימה את הירקות לערבב ולטגן קלות.

  4. לשטוף היטב את העדשים והגריסים תחת מים זורמים במסננת ולהוסיף לסיר.

  5. לערבב היטב

  6. למלא את הסיר במים רותחים לערבב ולהביא למצב רתיחה.

  7. להנמיך את הטמפרטורה וזה הזמן לתיבול קורט וחצי מלח, קורט וחצי פלפל שחור 2 כפות גדושות רסק להעלות הטמפרטורה שוב ולהביא למצב רתיחה. להנמיך הטמפרטורה לכבות את הסיר ולתת לעדשים והגריסים להתרכך במידה נכונה לפחות חצי שעה.

  8. בתאבון!