אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,417
צפיות

כרוב ממולא בטעם פיקנטי

המתכון של
כרוב ממולא בטעם פיקנטי

הכרוב ממולא עם בשר. אגוזים. וצימוקים. ושזיפים. טעם פיקנטי. יחודי

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 בצלים להזהבה
  • 7-8 שיני שום קצוץ גס
  • 1/2 קילו בשר אדום הודו מעורב עם בשר אדום קצוץ לא טחון
  • 1 כרוב גדול (להשרות במים חמים)
  • 50 גרם צימוקים בהירים. עם 2 כפיות סוכר
  • 4-5 גבעולי טימין (רק העלים)
  • 1/4 צרור נענע
  • 1 עלה סלרי קצוץ
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כוס אורז
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ
  • לרוטב
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית /לכף פלפלת חריפה
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 3 גזרים פרוסים לתחתית. עם 1 ענף סלרי קצוץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 2-3 גבעולי טימין
  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל להזהבה
  • 7-8 שיני שום קצוצים גס
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס את ראש הכרוב לסיר מים רותחים. עם מכסה סגור עד להתרככות העלים.


  • 2

    מזהיבים בצל ומוסיפים אותו לתערובת המרכבים למעט האורז.


  • 3

    את האורז קולים כמה דקות ומוסיפים לתערובת.


  • 4

    הירוקים קוצציםו דק ומוסיפים לתערובת הבשר הקצוץ .


  • 5

    מוסיפים לתערובת חופן אגוזים קצוצים גס. .


  • 6

    פותחים העלים וממלאים לא בדחיסות לתת איורור.


  • 7

    הרוטב לסיר.


  • 8

    מזהיבים בצל קלות.


  • 9

    מוסיפים את שאר המרכבים למעט הסלרי והגזר לתת בישול של 1/2 שעה עם 2 כוסות מים. ואחר להוסיף את הסלרי והגזר הפרוס.


  • 10

    לסדר הממולאים יפה בסיר.


  • 11

    ליצוק כוס מים רותחים. להנמיך להבה אחר 1/2 שעה להוסיף 10 שזיפים מלמעלה על הכרוב. לתת בישול 15-20 דקות ולכבות סיר.


  • 12

    בתיאבוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן והנאה.


  • 13

    טיפ חשוב. להקפיא את הכרוב חצי שעה לשעה במקפיא העלים יפרדו .


1

להכניס את ראש הכרוב לסיר מים רותחים. עם מכסה סגור עד להתרככות העלים.


2

מזהיבים בצל ומוסיפים אותו לתערובת המרכבים למעט האורז.


3

את האורז קולים כמה דקות ומוסיפים לתערובת.


4

הירוקים קוצציםו דק ומוסיפים לתערובת הבשר הקצוץ .


5

מוסיפים לתערובת חופן אגוזים קצוצים גס. .


6

פותחים העלים וממלאים לא בדחיסות לתת איורור.


7

הרוטב לסיר.


8

מזהיבים בצל קלות.


9

מוסיפים את שאר המרכבים למעט הסלרי והגזר לתת בישול של 1/2 שעה עם 2 כוסות מים. ואחר להוסיף את הסלרי והגזר הפרוס.


10

לסדר הממולאים יפה בסיר.


11

ליצוק כוס מים רותחים. להנמיך להבה אחר 1/2 שעה להוסיף 10 שזיפים מלמעלה על הכרוב. לתת בישול 15-20 דקות ולכבות סיר.


12

בתיאבוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן והנאה.


13

טיפ חשוב. להקפיא את הכרוב חצי שעה לשעה במקפיא העלים יפרדו .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים