אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,219
צפיות

במיה עם בשר

המתכון של
במיה עם בשר

תבשיל בשר עם במיה ושום מהמטבח העיראקי מתלווה לזה אורז לבן

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1.200 בשר צלי  כתף / צוואר קוביות טרי
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ –לא קטן
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2.5 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה של פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית פלפל שחור –לא חייב
  • פלפל חריף לפי טעם –לא חייב
  • 3/4 כוס מים
  • 2 ראשי שום
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
  •  400  גרם במיה / עפ"י כמה שרוצים ואוהבים
  • 3.5 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 0

      לפני הכול ,בסיר לחץ רצוי לבשל היטב את   הבשר. כך מקצר את תהליך הבישול. בסיר  גדול ושטוח  מחממים את השמן ,שמים את הבצל , עגבנייה, רסק עגבניות, פפריקה ,פלפל שחור, פלפל חריף 3/4 כוס מים, לטגן עד שהעגבנייה והבצל רכים-מעוכים("חמיס") לזה מוסיפים את  קוביות הבשר  וממשיכים לבשל עד שהוא רך היטב, מוסיפים את: הסוכר, הלימון ,  א. מרק העוף, השום , הבמיה והמים,  מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה טועמים שיהיה חמוץ מתוק   ואם יש צורך לתקן בהוספת סוכר או לימון או מרק עוף  עד שהשום והבמיה מתרכים . .     בתאבון דליה לוי .


0

  לפני הכול ,בסיר לחץ רצוי לבשל היטב את   הבשר. כך מקצר את תהליך הבישול. בסיר  גדול ושטוח  מחממים את השמן ,שמים את הבצל , עגבנייה, רסק עגבניות, פפריקה ,פלפל שחור, פלפל חריף 3/4 כוס מים, לטגן עד שהעגבנייה והבצל רכים-מעוכים("חמיס") לזה מוסיפים את  קוביות הבשר  וממשיכים לבשל עד שהוא רך היטב, מוסיפים את: הסוכר, הלימון ,  א. מרק העוף, השום , הבמיה והמים,  מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה טועמים שיהיה חמוץ מתוק   ואם יש צורך לתקן בהוספת סוכר או לימון או מרק עוף  עד שהשום והבמיה מתרכים . .     בתאבון דליה לוי .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים