תקציר המתכון: תבשיל בשר עם במיה ושום מהמטבח העיראקי מתלווה לזה אורז לבן
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
לפני הכול ,בסיר לחץ רצוי לבשל היטב את הבשר. כך מקצר את תהליך הבישול. בסיר גדול ושטוח מחממים את השמן ,שמים את הבצל , עגבנייה, רסק עגבניות, פפריקה ,פלפל שחור, פלפל חריף 3/4 כוס מים, לטגן עד שהעגבנייה והבצל רכים-מעוכים("חמיס") לזה מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לבשל עד שהוא רך היטב, מוסיפים את: הסוכר, הלימון , א. מרק העוף, השום , הבמיה והמים, מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה טועמים שיהיה חמוץ מתוק ואם יש צורך לתקן בהוספת סוכר או לימון או מרק עוף עד שהשום והבמיה מתרכים . . בתאבון דליה לוי