אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

1,059
צפיות

ממולאים- משולשי כרישה ממולאים ממכרים. חגיגה מיוחדת של טעמים בפה.

המתכון של
ממולאים- משולשי כרישה ממולאים ממכרים. 
 חגיגה מיוחדת של טעמים בפה.

מתכון שנתקלנו בו תוך כדי זיפזופ בערוצי הטלויזיה. ממולאים מפוצצי טעמים. מתכון מוצלח ומיוחד מאוד של נוף ממאסטר שף.

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 5 כרישות נקיות משורשים ומעלים ירוקים ( כ 20_25 ס"מ)
  • 300 גרם בשר טרי טחון
  • 1/2 כוס פריקי חצי מבושל.
  • בצל מגורד דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כף סילאן
  • כף רכז רימונים
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית בהרט
  • חופן דובדבנים או חמוציות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות תמרינדי
  • 3 עלי דפנה
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק
  • מקל קינמון
  • 10 שזיפים יבשים מגולענים.
  • כף סוכר חום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1/2 ליטר מים ( או יותר- צריך שהנוזלים יהיו לפחות בגובה הממולאים).
  • תפוח אחד חתוך ל10 פלחים.
אופן ההכנה
  • 0

    מבשלים את הפריקי- חצי כוס חיטה חצי כוס מים רותחים עד לספיגת הנוזלים..


  • 1

    מניחים להתקרר..


  • 2

    מרתיחים מים יוצרים חתך אורכי עד לחצי בכל הכרשות ומכניסים למים הרותחים כ10 דקות עד לריכוך קל. .


  • 3

    מוציאים את הכרישות מהמים הרותחים היישר לקערת מים קרים לעצור את הבישול. .


  • 4

    יוצרים את תערובת המילוי עם הבשר והתבלינים : בצל,פטרוזיליה, בהרט,פלפל שחור, סילאן, רכז רימונים,שמן זית, מלח,דובדבנים ומוסיפים את הפריקי. .


  • 5

    מסננים את הכרישות מהמים ומתחילים להפריד בין העלים בעדינות. .


  • 6

    משטחים כל עלה של כרישה מניחים עליו כדור קטן של מלית בקצה העלה ומקפלים למשולש כמו בתמונות הנלוות למתכון.(קיפול של משולשי פסטל מרוקאי). .


  • 7

    מניחים את כל שאריות הכרישה והחלקים הפנימיים שלא ניתן למלא על תחתית תבנית ומעליהן מסדרים את משולשי הכרישה..


  • 8

    מניחים מעל את השזיפים היבשים ואת חלקי התפוח. יוצקים מעל את הרוטב. מכסים היטב בנייר אפיה ומעליו נייר אלומניום ומשגרים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כשעה . בודקים אם הנוזלים נספגו לאחר שעה ובמידת הצורך ממשיכים לאפות עוד כרבע שעה עד חצי שעה. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי. .


0

מבשלים את הפריקי- חצי כוס חיטה חצי כוס מים רותחים עד לספיגת הנוזלים..


1

מניחים להתקרר..


2

מרתיחים מים יוצרים חתך אורכי עד לחצי בכל הכרשות ומכניסים למים הרותחים כ10 דקות עד לריכוך קל. .


3

מוציאים את הכרישות מהמים הרותחים היישר לקערת מים קרים לעצור את הבישול. .


4

יוצרים את תערובת המילוי עם הבשר והתבלינים : בצל,פטרוזיליה, בהרט,פלפל שחור, סילאן, רכז רימונים,שמן זית, מלח,דובדבנים ומוסיפים את הפריקי. .


5

מסננים את הכרישות מהמים ומתחילים להפריד בין העלים בעדינות. .


6

משטחים כל עלה של כרישה מניחים עליו כדור קטן של מלית בקצה העלה ומקפלים למשולש כמו בתמונות הנלוות למתכון.(קיפול של משולשי פסטל מרוקאי). .


7

מניחים את כל שאריות הכרישה והחלקים הפנימיים שלא ניתן למלא על תחתית תבנית ומעליהן מסדרים את משולשי הכרישה..


8

מניחים מעל את השזיפים היבשים ואת חלקי התפוח. יוצקים מעל את הרוטב. מכסים היטב בנייר אפיה ומעליו נייר אלומניום ומשגרים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כשעה . בודקים אם הנוזלים נספגו לאחר שעה ובמידת הצורך ממשיכים לאפות עוד כרבע שעה עד חצי שעה. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים