אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,978
צפיות

חמין בסגנון מרוקאי מבית אימי

המתכון של
חמין בסגנון מרוקאי מבית אימי

חמין טעים לשבת חורפית קרירה

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • נתח של קילו וחצי לפחות של אסאדו( שפונדרה) עם העצמות חתוך לנתחים גדולים.
  • 8 תפוחי אדמה קלופים
  • 6 ביצים
  • 2 עצמות מח
  • כוס שעועית ( שהושרתה לילה)
  • כוס חומוס ( שהושרה לילה)
  • כוס חיטה
  • 3 בצלים קצוצים
  • 6 פלפל שאטה
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • כף צ'ילי חריף גרוס
  • כף מלח
  • כף פלפל שחור
  • כף כורכום
  • 4 כפות סילאן
  • 4 תמרים
  • אופציה - כוס אורז בתוך שקית קוקי + שתי כוסות מים , כורכום , פלפל לבן ומלח+ עצם) אצלי פחות אוהבים לכן ויתרתי על כך השבת
אופן ההכנה
  • 0

    ברוסטר מטגנים את הבצל עד לשקיפות . מוסיפים את הבשר ועצמות המח ומטגנים מכל הצדדים. .


  • 1

    מוסיפים את התבלינים ומטגנים מעט. מוסיפים את הקטניות והחיטה וממלאים במים עד לכיסוי תכולת הסיר מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים..


  • 2

    אימי נוהגת להניח את החיטה בנפרד בתוך שקית קוקי.( אנחנו אוהבים את הכל יחד בסיר).


  • 3

    מביאים לרתיחה ומנימיכים להבה. מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה. .


  • 4

    אם רוצים אורז מוסיפים כוס אורז בתוך שקית קוקי עם 2 כוסות מים רותחים , מלח , פלפל , כורכום. ומניחים אותה על התבשיל. .


  • 5

    מעבירים לפלטה ללילה שלם. .


  • 6

    מידי כמה שעות בודקים שיש מספיק נוזלים. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי. .


0

ברוסטר מטגנים את הבצל עד לשקיפות . מוסיפים את הבשר ועצמות המח ומטגנים מכל הצדדים. .


1

מוסיפים את התבלינים ומטגנים מעט. מוסיפים את הקטניות והחיטה וממלאים במים עד לכיסוי תכולת הסיר מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים..


2

אימי נוהגת להניח את החיטה בנפרד בתוך שקית קוקי.( אנחנו אוהבים את הכל יחד בסיר).


3

מביאים לרתיחה ומנימיכים להבה. מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה. .


4

אם רוצים אורז מוסיפים כוס אורז בתוך שקית קוקי עם 2 כוסות מים רותחים , מלח , פלפל , כורכום. ומניחים אותה על התבשיל. .


5

מעבירים לפלטה ללילה שלם. .


6

מידי כמה שעות בודקים שיש מספיק נוזלים. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים