הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכתף עגל עם תפוחי אדמה וירקות שורש ♥️.
½ כוס שמן זית.
2 ק"ג כתף בקר טרי (רצוי עגל).
מלח.
פלפל שחור גרוס.
תפוחי אדמה קטנים חצויים .
4 גזרים חתוכים לעיגולים גסים.
2 בצלים חתוכים לרבעים.
10 שיני שום חצויות.
1 שורש סלרי חתוך גס.
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס.
2 כפות סילאן.
2 כפות דבש .
▪︎מחממים תנור ל־180 מעלות תוכנית אפייה רגילה .
▪︎מחממים שמן זית עם כפית כורכום ,בתבנית רוסטר שמתאים לתנור וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מתבלים במלח ופלפל..
▪︎מוסיפים לרוסטר- תפוחי אדמה , גזרים, בצלים, שום, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, יוצקים מים לכיסוי הנתח עוד 2־3 ס"מ מעל .מביאים לרתיחה..
▪︎מעבירים לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מצננים.מסננים נוזלים ושומרים חצי מכמות הנוזלים..
▪︎פורסים את הבשר ומסדרים יפה בתבנית וסביבו את הירקות . יוצקים את הנוזלים על הבשר, מוסיפים סילאן ודבש ואופים כ־30 דקות עד שהכל שזוף .
שבת שלום ♥️.