קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
כתף עגל עם תפוחי אדמה וירקות שורש ♥️
½ כוס שמן זית
2 ק"ג כתף בקר טרי (רצוי עגל)
מלח
פלפל שחור גרוס
תפוחי אדמה קטנים חצויים
4 גזרים חתוכים לעיגולים גסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
10 שיני שום חצויות
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
▪︎מחממים תנור ל־180 מעלות תוכנית אפייה רגילה
▪︎מחממים שמן זית עם כפית כורכום ,בתבנית רוסטר שמתאים לתנור וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מתבלים במלח ופלפל.
▪︎מוסיפים לרוסטר- תפוחי אדמה , גזרים, בצלים, שום, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, יוצקים מים לכיסוי הנתח עוד 2־3 ס"מ מעל .מביאים לרתיחה.
▪︎מעבירים לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מצננים.מסננים נוזלים ושומרים חצי מכמות הנוזלים.
▪︎פורסים את הבשר ומסדרים יפה בתבנית וסביבו את הירקות . יוצקים את הנוזלים על הבשר, מוסיפים סילאן ודבש ואופים כ־30 דקות עד שהכל שזוף
שבת שלום ♥️