לןגן

כתף עגל עם תפוחי אדמה וירקות שורש ♥️

מאת: אריאלה גולדמן, פורסם: 02/04/2020 | 14:07
כתף עגל עם תפוחי אדמה וירקות שורש ♥️

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. כתף עגל עם תפוחי אדמה וירקות שורש ♥️

  2. ½ כוס שמן זית

  3. 2 ק"ג כתף בקר טרי (רצוי עגל)

  4. מלח

  5. פלפל שחור גרוס

  6. תפוחי אדמה קטנים חצויים

  7. 4 גזרים חתוכים לעיגולים גסים

  8. 2 בצלים חתוכים לרבעים

  9. 10 שיני שום חצויות

  10. 1 שורש סלרי חתוך גס

  11. 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס

  12. 2 כפות סילאן

  13. 2 כפות דבש

  14.  ▪︎מחממים תנור ל־180 מעלות תוכנית אפייה רגילה

  15. ▪︎מחממים שמן זית עם כפית כורכום ,בתבנית רוסטר שמתאים לתנור וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מתבלים במלח ופלפל.

  16. ▪︎מוסיפים לרוסטר- תפוחי אדמה , גזרים, בצלים, שום, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, יוצקים מים לכיסוי הנתח עוד 2־3 ס"מ מעל .מביאים לרתיחה.

  17. ▪︎מעבירים לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מצננים.מסננים נוזלים ושומרים חצי מכמות הנוזלים.

  18. ▪︎פורסים את הבשר ומסדרים יפה בתבנית וסביבו את הירקות . יוצקים את הנוזלים על הבשר, מוסיפים סילאן ודבש ואופים כ־30 דקות עד שהכל שזוף

  19. שבת שלום ♥️