ספר מתכוני תבשילים
קטגוריה תבשילים
כשרות כשר בשרי
דרגת קושי קל
כשרות: כשר בשרי
דרגת קושי: קל
מרכיבים
עלי גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים - להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
2 כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
1 כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
5 עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
6 כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
1 קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
2 כוסות מים (אפשר רותחים - מזרז את הבישול)
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)
אופן ההכנה
1
מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה..
2
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה..
3
מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי..
4
מקפלים צד ימין פנימה, אח''כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר..
5
מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה''א..
6
מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב על העלים..
7
מניחים צלחת על העלים והרוטב..
8
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דק' עד לצימצום הרוטב..
9
ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דק' עד לספיגת הרוטב בעלים..
10
אוכלים קר או חם - בתיאבון ♥.
1
מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה..
2
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה..
3
מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי..
4
מקפלים צד ימין פנימה, אח''כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר..
5
מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה''א..
6
מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב על העלים..
7
מניחים צלחת על העלים והרוטב..
8
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דק' עד לצימצום הרוטב..
9
ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דק' עד לספיגת הרוטב בעלים..
10
אוכלים קר או חם - בתיאבון ♥.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים