עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות
מאת: אורית לוי, פורסם: 17/08/2017 | 00:57
תקציר המתכון:
עלי גפן טעימים בטירוף, אפשר להיעזר בכל המשפחה יחד לגלגול העלים, אפשרי במילוי צמחוני או בשרי ולהתכונן - הסיר מתחסל במהירות!
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עלי גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים - להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
-
חצי ק''ג עוף טחון
-
2 כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
-
2 שיני שום כתוש
-
1 בצל בינוני קצוץ מטוגן
-
1 כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
-
5 עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
-
6 כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
-
2 גזרים מגורדים גס
-
1 קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
-
מיץ מלימון אחד סחוט
-
2 כפות סוכר
-
1 שום כתוש
-
1 כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כוסות מים (אפשר רותחים - מזרז את הבישול)
-
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)
למילוי:
לרוטב:
אופן הכנה
-
מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.
-
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
-
מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.
-
מקפלים צד ימין פנימה, אח''כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.
-
מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה''א.
-
מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב על העלים.
-
מניחים צלחת על העלים והרוטב.
-
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דק' עד לצימצום הרוטב.
-
ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דק' עד לספיגת הרוטב בעלים.
-
אוכלים קר או חם - בתיאבון ♥