לןגן

עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות

מאת: אורית לוי, פורסם: 17/08/2017 | 00:57
עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: עלי גפן טעימים בטירוף, אפשר להיעזר בכל המשפחה יחד לגלגול העלים, אפשרי במילוי צמחוני או בשרי ולהתכונן - הסיר מתחסל במהירות!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי:

לרוטב:

אופן הכנה

  1. מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.

  2. מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.

  3. מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.

  4. מקפלים צד ימין פנימה, אח''כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.

  5. מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה''א.

  6. מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב על העלים.

  7. מניחים צלחת על העלים והרוטב.

  8. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דק' עד לצימצום הרוטב.

  9. ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דק' עד לספיגת הרוטב בעלים.

  10. אוכלים קר או חם - בתיאבון ♥