אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

5,205
צפיות

פשטידת ירקות

המתכון של
פשטידת ירקות

פשטידה עשירה וטעימה (מתאימה לפסח)

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1/4 כרוב ירוק קצוץ לאורך
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס פטריות פרוסות
  • 7 ביצים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף (לא חייבים)
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 גזר גדול מגורד
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה להקציף את הביצים עם מקציף ידני, להוסיף את החלב והשמנת – לערבב טוב, להניח בצד..


  • 2

    במחבת משומן לטגן את הבצל הירוק+השום+הפטריות+הפלפלים ולערבב, לטגן 5 דקות ולהוסיף את הכרוב, העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה לערבב טוב כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים קצת..


  • 3

    משמנים תבנית בינונית, מרפדים עם הגזר והגבינה בתחתית (חצי כמות). שופכים את הירקות מעל ומהדקים עם הכף, מפזרים את יתרת הגזר והגבינה המגוררת מעל. את עיסת הביצים+החלב והשמנת בוחשים ובעדינות שופכים מעל הירקות עד לכיסוי מלא. אפשר לגרד מעל פרמזן מגורד. להכניס לתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות. בתאבון (:.


1

בקערה להקציף את הביצים עם מקציף ידני, להוסיף את החלב והשמנת – לערבב טוב, להניח בצד..


2

במחבת משומן לטגן את הבצל הירוק+השום+הפטריות+הפלפלים ולערבב, לטגן 5 דקות ולהוסיף את הכרוב, העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה לערבב טוב כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים קצת..


3

משמנים תבנית בינונית, מרפדים עם הגזר והגבינה בתחתית (חצי כמות). שופכים את הירקות מעל ומהדקים עם הכף, מפזרים את יתרת הגזר והגבינה המגוררת מעל. את עיסת הביצים+החלב והשמנת בוחשים ובעדינות שופכים מעל הירקות עד לכיסוי מלא. אפשר לגרד מעל פרמזן מגורד. להכניס לתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות. בתאבון (:.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים