לןגן

פשטידת ירקות

מאת: Sari Noy, פורסם: 21/05/2016 | 10:38
פשטידת ירקות

תקציר המתכון: פשטידה עשירה וטעימה (מתאימה לפסח)

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה להקציף את הביצים עם מקציף ידני, להוסיף את החלב והשמנת – לערבב טוב, להניח בצד.

  2. במחבת משומן לטגן את הבצל הירוק+השום+הפטריות+הפלפלים ולערבב, לטגן 5 דקות ולהוסיף את הכרוב, העגבניות, הפטרוזיליה והכוסברה לערבב טוב כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים קצת.

  3. משמנים תבנית בינונית, מרפדים עם הגזר והגבינה בתחתית (חצי כמות). שופכים את הירקות מעל ומהדקים עם הכף, מפזרים את יתרת הגזר והגבינה המגוררת מעל. את עיסת הביצים+החלב והשמנת בוחשים ובעדינות שופכים מעל הירקות עד לכיסוי מלא. אפשר לגרד מעל פרמזן מגורד. להכניס לתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות. בתאבון (: