אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

137
צפיות

סלט חצילים

המתכון של
סלט חצילים

סלט טעים מאוד בסגנון נוסף, בהשראת המתכון של אבי שריד

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 חצילים
  • 2-3 כפות מיונז + 1/2 כף חרדל
  • מעט שמן זית
  • מלח הימליה
  • אפשר מספר שיני שום קצוצות דק
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    רוחצים את החצילים ומנקבים בהם חורים.


  • 2

    שמים נייר אפיה על תבנית של התנור ועליו מניחים את החצילים.


  • 3

    מכניסים את התבנית לתנור על גריל במשך כשעה. בודקים שהחצילים רכים.


  • 4

    מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לחצילים להתקרר כ-10 רגעים.


  • 5

    פותחים את החצילים ומגרדים מהם את ליבת החציל לתוך מסננת שנמצאת על גבי קערה כדי שיגירו את הנוזלים.


  • 6

    אחרי שהחצילים הגירו את הנוזלים, מעבירים אותם לקערה ומערבבים עם המיונז, חרדל, מלח, ושום. טועמים ומשפרים טעמים.


  • 7

    מסדרים את הסלט ע"ג כלי הגשה ומעל בוזקים את שמן הזית ומפזרים את הפטרוזיליה.


1

רוחצים את החצילים ומנקבים בהם חורים.


2

שמים נייר אפיה על תבנית של התנור ועליו מניחים את החצילים.


3

מכניסים את התבנית לתנור על גריל במשך כשעה. בודקים שהחצילים רכים.


4

מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לחצילים להתקרר כ-10 רגעים.


5

פותחים את החצילים ומגרדים מהם את ליבת החציל לתוך מסננת שנמצאת על גבי קערה כדי שיגירו את הנוזלים.


6

אחרי שהחצילים הגירו את הנוזלים, מעבירים אותם לקערה ומערבבים עם המיונז, חרדל, מלח, ושום. טועמים ומשפרים טעמים.


7

מסדרים את הסלט ע"ג כלי הגשה ומעל בוזקים את שמן הזית ומפזרים את הפטרוזיליה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים