ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהתבשילים
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
1/2 קילו בשר אדום הודו מעורב עם בשר אדום קצוץ לא טחון
-
1 כרוב גדול (להשרות במים חמים)
-
50 גרם צימוקים בהירים. עם 2 כפיות סוכר
-
4-5 גבעולי טימין (רק העלים)
-
-
-
-
-
-
-
-
לרוטב
-
-
-
-
-
-
-
3 גזרים פרוסים לתחתית. עם 1 ענף סלרי קצוץ
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
להכניס את ראש הכרוב לסיר מים רותחים. עם מכסה סגור עד להתרככות העלים.
-
2
מזהיבים בצל ומוסיפים אותו לתערובת המרכבים למעט האורז.
-
3
את האורז קולים כמה דקות ומוסיפים לתערובת.
-
4
הירוקים קוצציםו דק ומוסיפים לתערובת הבשר הקצוץ .
-
5
מוסיפים לתערובת חופן אגוזים קצוצים גס. .
-
6
פותחים העלים וממלאים לא בדחיסות לתת איורור.
-
7
הרוטב לסיר.
-
8
מזהיבים בצל קלות.
-
9
מוסיפים את שאר המרכבים למעט הסלרי והגזר לתת בישול של 1/2 שעה עם 2 כוסות מים. ואחר להוסיף את הסלרי והגזר הפרוס.
-
10
לסדר הממולאים יפה בסיר.
-
11
ליצוק כוס מים רותחים. להנמיך להבה אחר 1/2 שעה להוסיף 10 שזיפים מלמעלה על הכרוב. לתת בישול 15-20 דקות ולכבות סיר.
-
12
בתיאבוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן והנאה.
-
13
טיפ חשוב. להקפיא את הכרוב חצי שעה לשעה במקפיא העלים יפרדו .
1
להכניס את ראש הכרוב לסיר מים רותחים. עם מכסה סגור עד להתרככות העלים.
2
מזהיבים בצל ומוסיפים אותו לתערובת המרכבים למעט האורז.
3
את האורז קולים כמה דקות ומוסיפים לתערובת.
4
הירוקים קוצציםו דק ומוסיפים לתערובת הבשר הקצוץ .
5
מוסיפים לתערובת חופן אגוזים קצוצים גס. .
6
פותחים העלים וממלאים לא בדחיסות לתת איורור.
7
הרוטב לסיר.
8
מזהיבים בצל קלות.
9
מוסיפים את שאר המרכבים למעט הסלרי והגזר לתת בישול של 1/2 שעה עם 2 כוסות מים. ואחר להוסיף את הסלרי והגזר הפרוס.
10
לסדר הממולאים יפה בסיר.
11
ליצוק כוס מים רותחים. להנמיך להבה אחר 1/2 שעה להוסיף 10 שזיפים מלמעלה על הכרוב. לתת בישול 15-20 דקות ולכבות סיר.
12
בתיאבוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן והנאה.
13
טיפ חשוב. להקפיא את הכרוב חצי שעה לשעה במקפיא העלים יפרדו .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים