אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

2,329
צפיות

פצצת שוקולד

המתכון של
פצצת שוקולד

קינוח בשכבות ובמרקמים שונים של שוקולד מומלץ לחובבי השוקולד

  • קטגוריהקינוחי כוסות
  • מספר מנות6 מנות
  • זמן הכנה60 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 6 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • תחתית פאדג שוקולד
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם שוקולד
  • 20 גרם קמח
  • 15 גרם קקאו
  • 50 גרם חמאה
  • 1 יחידה ביצה
  • שכבה שנייה קרמו שוקולד
  • 120 מיליליטרים חלב
  • 125 מיליליטרים שמנת מתוקה
  • 3 יחידות חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר 70%
  • שכבה שלישית מוס שוקולד ונוגט
  • 1 יחידה שמנת מתוקה
  • 75 גרם שוקולד מריר 70%
  • 2 כפות נוגט
אופן ההכנה
  • 1

    ממיסים יחד שוקולד וחמאה מערבבים פנימה ביצה מוסיפים את יתרת החומרים מערבבים ויוצקים לתבניות סיליקון שקעים קטנים ואופים בחום 180 8-10 דקות.


  • 2

    בסיר מרתיחים חלב ושמנת בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה חלמונים וסוכר עושים השוואת טמפרטורה.


  • 3

    מעבירים את החלב והשמנת הרותחים לחלמונים לאט תוך כדי בחישה מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה עד להסמכה ובודקים בעזרת מרית כשמעבירים אצבע ונוצר פס.


  • 4

    מניחים שוקולד בקערה ,מוזגים מעל את התערובת החמה ומערבבים.


  • 5

    מרתיחים חצי שמנת מתוקה ומורידים מהאש מניחים את השוקולד והנוגט בקערה ושופכים מעל את השמנת החמה.


  • 6

    מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות כשהתערובת קרה לגמרי מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת החצי הנותר מהשמנת למוס חלק.


  • 7

    מניחים בכוס את קוביות הפאדג שופכים מעל את התערובת קרמו ומעבירים למקרר מזלפים מעל את המוס שוקולד ומקררים היטב.


1

ממיסים יחד שוקולד וחמאה מערבבים פנימה ביצה מוסיפים את יתרת החומרים מערבבים ויוצקים לתבניות סיליקון שקעים קטנים ואופים בחום 180 8-10 דקות.


2

בסיר מרתיחים חלב ושמנת בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה חלמונים וסוכר עושים השוואת טמפרטורה.


3

מעבירים את החלב והשמנת הרותחים לחלמונים לאט תוך כדי בחישה מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה עד להסמכה ובודקים בעזרת מרית כשמעבירים אצבע ונוצר פס.


4

מניחים שוקולד בקערה ,מוזגים מעל את התערובת החמה ומערבבים.


5

מרתיחים חצי שמנת מתוקה ומורידים מהאש מניחים את השוקולד והנוגט בקערה ושופכים מעל את השמנת החמה.


6

מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות כשהתערובת קרה לגמרי מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת החצי הנותר מהשמנת למוס חלק.


7

מניחים בכוס את קוביות הפאדג שופכים מעל את התערובת קרמו ומעבירים למקרר מזלפים מעל את המוס שוקולד ומקררים היטב.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים