לןגן

פצצת שוקולד

מאת: ליאת סאסי, פורסם: 01/04/2016 | 09:00
פצצת שוקולד

תקציר המתכון: קינוח בשכבות ובמרקמים שונים של שוקולד מומלץ לחובבי השוקולד

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

תחתית פאדג שוקולד

שכבה שנייה קרמו שוקולד

שכבה שלישית מוס שוקולד ונוגט

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה מערבבים פנימה ביצה מוסיפים את יתרת החומרים מערבבים ויוצקים לתבניות סיליקון שקעים קטנים ואופים בחום 180 8-10 דקות

  2. בסיר מרתיחים חלב ושמנת בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה חלמונים וסוכר עושים השוואת טמפרטורה

  3. מעבירים את החלב והשמנת הרותחים לחלמונים לאט תוך כדי בחישה מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה עד להסמכה ובודקים בעזרת מרית כשמעבירים אצבע ונוצר פס

  4. מניחים שוקולד בקערה ,מוזגים מעל את התערובת החמה ומערבבים

  5. מרתיחים חצי שמנת מתוקה ומורידים מהאש מניחים את השוקולד והנוגט בקערה ושופכים מעל את השמנת החמה

  6. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות כשהתערובת קרה לגמרי מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת החצי הנותר מהשמנת למוס חלק

  7. מניחים בכוס את קוביות הפאדג שופכים מעל את התערובת קרמו ומעבירים למקרר מזלפים מעל את המוס שוקולד ומקררים היטב