אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

194
צפיות

עוף בלימון

המתכון של
עוף בלימון

כמו במסעדה אסייתית בקלי קלות

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק''ג בערך פילה עוף חתוך לרצועות
  • לבלילה-
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 כוסות סודה קרה
  • כף שום גבישי, חצי כפית פלפל שחור טחון, כפית מלח
  • לרוטב-
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות גדושות דבש או סילאן, כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    במחבת לחמם שמן עמוק לטיגון.


  • 2

    בקערה לערבב יחד כוס קורנפלור, 2 כוסות קמח, 2 כוסות סודה קרה לשתייה עד מירקם סמיך כמו טחינה. להוסיף שום גבישי, מלח ופלפל ולערבב היטב..


  • 3

    לחתוך את רצועות הפילה לחצי (כל חתיכה כמו חצי אצבע שמנמנה), לטבול בבלילה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים. להניח על רשת צינון..


  • 4

    בסיר סוטאז' רחב למזוג 3 כפות שמן. לטגן את הגמבות, הבצלים, השום והפלפל החריף עד ריכוך כ- 5 דקות. להוסיף צ'ילי, מיץ לימון, חצי כוס מי ברז, דבש ומלח. לתת רתיחה אחת תוך ערבוב..


  • 5

    להכניס את העוף המטוגן ולערבב שהרוטב יעטוף את כל החתיכות..


  • 6

    בתיאבון ♥.


1

במחבת לחמם שמן עמוק לטיגון.


2

בקערה לערבב יחד כוס קורנפלור, 2 כוסות קמח, 2 כוסות סודה קרה לשתייה עד מירקם סמיך כמו טחינה. להוסיף שום גבישי, מלח ופלפל ולערבב היטב..


3

לחתוך את רצועות הפילה לחצי (כל חתיכה כמו חצי אצבע שמנמנה), לטבול בבלילה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים. להניח על רשת צינון..


4

בסיר סוטאז' רחב למזוג 3 כפות שמן. לטגן את הגמבות, הבצלים, השום והפלפל החריף עד ריכוך כ- 5 דקות. להוסיף צ'ילי, מיץ לימון, חצי כוס מי ברז, דבש ומלח. לתת רתיחה אחת תוך ערבוב..


5

להכניס את העוף המטוגן ולערבב שהרוטב יעטוף את כל החתיכות..


6

בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים