לןגן

עוף בלימון

מאת: אורית לוי, פורסם: 28/10/2025 | 10:07
עוף בלימון

תקציר המתכון: כמו במסעדה אסייתית בקלי קלות

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במחבת לחמם שמן עמוק לטיגון

  2. בקערה לערבב יחד כוס קורנפלור, 2 כוסות קמח, 2 כוסות סודה קרה לשתייה עד מירקם סמיך כמו טחינה. להוסיף שום גבישי, מלח ופלפל ולערבב היטב.

  3. לחתוך את רצועות הפילה לחצי (כל חתיכה כמו חצי אצבע שמנמנה), לטבול בבלילה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים. להניח על רשת צינון.

  4. בסיר סוטאז' רחב למזוג 3 כפות שמן. לטגן את הגמבות, הבצלים, השום והפלפל החריף עד ריכוך כ- 5 דקות. להוסיף צ'ילי, מיץ לימון, חצי כוס מי ברז, דבש ומלח. לתת רתיחה אחת תוך ערבוב.

  5. להכניס את העוף המטוגן ולערבב שהרוטב יעטוף את כל החתיכות.

  6. בתיאבון ♥